chitic bilant 2015 01”Regret doar că Piața Centrală nu este gata încă, dar acolo știm cu toții ce poveste a fost”, a declarat primarul Dragoș Chitic astăzi, 17 decembrie, la finalul prezentării raportului său de activitate pentru anul 2015. La un an de la preluarea funcției de primar interimar al Pietrei, Dragoș Chitic și-a văzut proiectele ”95% realizate, 5% reportate pentru 2016”, după cum singur a spus. ”Un an care nu a fost deloc ușor, un an în care Primăria Piatra Neamț a făcut, zic eu, pași importanți în acest proiect, pe care l-am intitulat «Normalitate în administrație». Normalitatea există în acest moment în administrația municipiului Piatra Neamț”, a spus primarul Chitic, punctând, în argumentarea acestei afirmații, câteva din realizările bifate anul acesta.

chitic bilant 2015 02S-au desprins câteva direcții principale care au ținut agenda municipalității pe 2015: comunicare transparentă și deschisă cu cetățenii (prin intermediul biroului de audiențe, plus răspunsuri prompte pe domnuleprimar.ro, pagină de Facebook, aplicația Piața Publică, sondaj și chestionare privind gradul de satisfacție al pietrenilor ajunși cu treburi pe la primărie, conferințe periodice de presă etc.), servicii publice care trebuie îmbunătățite, analiza activității și situației financiare a societăților Consiliului Local (în acest caz, scorul pare a fi 4:2, fiindcă Parking, Publiserv, Salubritas și Locativ Serv ”au baze solide” și ”încheie anul pe profit”, în timp ce Perla și CMI Urban au intrat în reorganizare, după cum a anunțat primarul), îmbunătățirea serviciului de colectare selectivă a deșeurilor (inclusiv duminica și inclusiv spălarea containerelor), măsuri privind ordinea publică, posibilitatea achitării taxelor și impozitelor online și cu cardul, internet wireless la Curtea Domnească, eliminarea riscului financiar și a presiunii aferente datoriei primăriei către E.ON, plus centrul de permanență de la Văleni, semnarea contractului pentru reconstrucția Pieței Centrale, pregătirea proiectelor pentru următorul cincinal, menținerea taxelor și impozitelor la nivelul din acest an și multe probleme edilitare rezolvate (asfaltarea a 19 străzi, asfaltarea str. Gheorghe Asachi din Văleni, trotuarul de la Sala Polivalentă, giratoriul de la intersecția Mihai Viteazu cu Ulmilor, 38 de locuințe amenajate în fostul cămin de bătrâni, repararea fântânilor arteziene, 3.067 de arbori și arbuști plantați în oraș, lărgirea str. Obor, reabilitarea pasajului Pietricica, refacerea fațadei blocului 11 de pe bd. Dacia și investiții în școli și grădinițe).

chitic bilant 2015 03”Mulțumesc pietrenilor pentru colaborare și implicare. Eu zic că, împreună, am făcut lucruri bune în Piatra Neamț în 2015. Dacă 2015 a fost anul normalității în administrație, 2016 trebuie să fie anul performanței. Cetățenii așteaptă și pentru anul viitor servicii de calitate din partea administrației locale. 2016 trebuie să însemne ambiții mari pentru Piatra Neamț. Orașul are nevoie de dezvoltare. Eu cred în potențialul orașului nostru!”, a adăugat Dragoș Chitic. (D.O.)

Raportul de activitate pentru anul 2015, prezentat de primarul Dragoș Chitic, poate fi citit integral aici:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2015/12/raport-2015.pdf