0:00

Aversele torențiale de ieri au dus la acumulări de apă de peste 22,5 l/mp la Lacu Roșu, 21,5 l/mp la Filioara (Agapia), 18,5 l/mp în Leghin și 17 l/mp la stația meteo de la Târgu Neamț.

Bilanțul furtunii de ieri : pagube la Turnul lui Ștefan, cinci sate fără curent electric, arbori căzuți, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDescărcările electrice frecvente au fost cele care au produs mai multe pagube, cele mai importante fiind înregistrate în centrul istoric din Piatra-Neamț. Aici, Turnul lui Ștefan a avut de suferit (foto), au fost sparte vitraliile de la geamuri, dalele din jurul construcției, au ars proiectoarele din exterior și s-a stricat sistemul de iluminat din interior,  în condițiile în care pe turn există un paratrăsnet, fără de care pagubele unui astfel de incident ar fi fost mult mai grave. Clădirile din zonă au primit și ele șocul, vorbim despre Primăria Piatra-Neamț, cu calculatoare afectate, Muzeul Cucuteni și cel de Artă, unde au avut de suferit instalația electrică și calculatoarele.

Fenomene meteo periculoase au fost și în comuna Tarcău unde, cu excepția satului Straja, toate celelalte – Tarcău, Brateș, Cazaci, Ardeluța, Schitu Tarcău au rămas fără curent de la ora 18 și până la ora 22, când echipele Delgaz Grid au reușit remedierea liniei de medie tensiune stricate, cu cele 27 de puncte de transformare. În total au fost afectate 1.349 de gospodării.

În Slobozia – Roznov, un arbore căzut pe șosea, pe strada Sub Deal, a blocat circulația rutieră timp de mai bine de o oră, patru pompieri reușind să degajeze zona.

Voluntarii de la SVSU Ceahlău au intervenit pentru a înlătura un arbore căzut pe un drum din Stațiunea Durău.

Angela Croitoru

Articolul precedentFOTO. Turnul lui Ștefan cel Mare, unul din cele mai vechi simboluri ale orașului Piatra-Neamț, a fost lovit de trăsnet
Articolul următorCOD GALBEN Instabilitate atmosferică în Bacău, Neamţ şi Suceava