Vernisajul expoziției celei de a XV-a ediții a Bienalei Naționale de Artă Plastică „Lascăr Vorel” şi anunţarea premiilor vor avea loc, vineri, 10 noiembrie, de la ora 17:00, la Muzeul de Artă din Piatra-Neamț.

În 2017, se împlinesc două decenii (noiembrie 1997) de la relansarea Bienalei Naționale de Artă Plastică „Lascăr Vorel”, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de acest gen din România. În prezent, sute de artiști de primă valoare și-au înscris în CV-urile proprii participarea și /sau premierea la Bienala de la Piatra-Neamț, o dovadă a importanței pe care această manifestare a dobândit-o de-a lungul anilor. Ediţia din acest an este organizată (ca de fiecare dată, de altfel) de Fundația Vorel Piatra-Neamț, parteneri în 2017 fiind Complexul Muzeal Județean Neamţ și Filiala Neamț a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

„Conform regulamentului, au fost invitați să participe membri ai UAPR din toate filialele țării – pictori, sculptori și graficieni -, absolvenți ai academiilor și universităților de artă. Au răspuns invitației 139 de artiști (32 din Iași, 27 din Neamț, 14 din București, 10 din Timișoara și din Cluj, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Suceava, Constanța), care etalează în sălile Muzeului de Artă Piatra-Neamț 177 de lucrări (134 de pictură, 24 de grafică și 19 de sculptură)”, a declarat Maria Huminiuc, coordonator de proiect.

Juriul care va stabili Marele Premiu al Bienalei și premiile de pictură, grafică și sculptură este format din: prof. univ. dr. Liviu Suhar, prof. univ. dr. Ilie Bostan (ambii de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași), prof. univ. dr. Suzana Fântânariu (Universitatea de Vest Timișoara), prof. Vasile Duda (Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba” Bistrița), muzeograf Violeta Dinu (Muzeul de Artă Piatra-Neamț). (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentDacă l-aţi văzut, sunaţi la 112! E dispărut de o lună!
Articolul următorDascăl la o biserică din Borlești, reținut pentru că ar fi abuzat două fete
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.