Un tânăr, de 31 ani, dintr-o comună de pe Valea Muntelui, a fost arestat joi, 20 iunie 2019, de Judecătoria Bicaz, pentru că a întreținut, în mod repetat, relații sexuale cu două minore. El a fost arestat chiar dacă fetele, de 13 și 14 ani, ar fi fost de acord să facă sex cu acesta. Situația durează de vreun an, adică din momentul în care mama fetelor a plecat la muncă în străinătate și le-a lăsat în grija iubitului ei, acasă la acesta.

În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 203 alin. 3 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1, 3 şi 4 litera e Cod procedură penală, şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive a inculpatului: F. F., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată. (…) Dispune arestarea preventivă a inculpatului F.F. cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.06.2019 si până la data de 19.07.2019 inclusiv. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 20.06.2019, ora 15.30”, se precizează în soluția pe scurt a instanței.

Situația adolescentelor lăsate de mamă în grija unui străin a ajuns, acum, și în atenția instituției de protecție a copilului. ”În urma cercetărilor, polițiștii au reținut suspectul, în cursul zilei de 19 iunie 2019 și l-au prezentat procurorului cu propunere de luare a unei măsuri preventive. În urma audierilor, a fost sesizată instituția competentă în găsirea unei soluții pentru victimele minore, respectiv Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț”, a declarat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Urmează ca, prin ancheta socială, să se stabilească dacă fetele au rude care le pot lua spre creștere și, eventual, dacă mama lor mai poate avea calitatea de părinte. (C.I.)

 

Articolul precedentȚiganul care l-a ”trimis” pe șeful ISU la Parchetul militar a fost condamnat
Articolul următorJucător de la Borca, suspendat 8 etape, pentru „cuvinte jignitoare pe internet”