Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” anunţă, într-un comunicat de presă, că „amână redeschiderea programului cu publicul, până la intrarea în vigoare a normelor legislative, care vor urma celor din timpul stării de urgență”.

Biblioteca „Kirileanu” amână redeschiderea programului cu publicul, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Având în vedere contextul legislativ actual ce urmează să reglementeze instituirea stării de alertă la nivel național în condițiile existenței pandemiei produse de noul coronavirus, după promulgarea legii de către președintele României, ținând cont de prevederea expresă referitoare la faptul că «activitatea instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, a centrelor și/sau a căminelor culturale și a altor instituții de cultură, precum și evenimentele culturale în aer liber și festivalurile publice și private se vor putea desfășura potrivit unor reglementări ce prevăd măsuri de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al Ministrului Culturii și al Ministrului Sănătății», reluarea parțială a activității cu publicul a Bibliotecii Județene «G.T. Kirileanu» Neamț se va anunța ulterior, în funcție de apariția acestor reglementări”, menţionează sursa citată.

Reprezentanţii instituţiei de cultură dau asigurări că s-au adoptat „măsuri de prevenție și igienă, astfel încât să asigurăm reluarea parțială a activității cu publicul, în speță, doar împrumut/restituire de carte, în condiții de siguranță atât pentru beneficiarii serviciilor de bibliotecă, cât și pentru personalul instituției”. Până la acel moment însă, beneficiarii serviciilor de bibliotecă sunt invitaţi să consulte site-ul instituţiei. Măsurile stabilite pentru perioada stării de alertă și data reluării parțiale a serviciilor pentru public vor fi anunțate ulterior pe toate canalele de comunicare ale bibliotecii judeţene. (M.C.)

Articolul precedentCând dau Evaluarea Națională elevii aflați în izolare sau pozitivi la COVID-19
Articolul următorPuţine locuri de muncă în instituţiile bugetare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.