0:00

Beți criță la volan, recordul – 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTrei ”șoferi” din județul Neamț au răms fără permise și au devenit ”posesori” de dosare penale, după ce polițiștii i-au oprit în trafic și i-au pus să sufle în etilotest. Cel mai beat s-a dovedit a fi un bărbat de 49 de ani, din Roznov, care a refuzat să-i fie recoltat sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În cazul lui, etilotestul a indicat o concentrație de peste 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au condus la un centru de permanență, dar pentru că nu a fost de acord cu recoltarea probelor i-au întocmit dosar penal pentru refuz de prevelare a mostrelor biologice.

Un alt bărbat, în vârstă de 52 de ani, a fost depistat în trafic pe DC 152 din Grințieș, având o concentrație de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Al treilea este un bărbat de 57 de ani, care conducea un autoturism pe DJ 156 C din Tazlău și avea o concentrație de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ultimilor doi și s-au întocmit dosare penale pentru

conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, infracțiune pentru care adesea instanțele pronunță condamnări la închisoare cu executare.

C.M.

Articolul precedentFetiță de un an, rănită într-un accident în Piatra-Neamț
Articolul următorO femeie a privit, neputincioasă, cum îi arde mașina