bazar (1)

Termenul avansat de oficialii primăriei pietrene pentru inaugurarea noului bazar, din strada Muncii, tot nu e fixat. Rămâne orientativ, fiindcă nu sunt îndeplinite încă toate condițiile pentru a da drumul comerțului. S-a mai lucrat pe ici, pe colo, prin părțile esențiale, dar continuă să nu fie rezolvată problema celor 4 hidranți suplimentari solicitați cu titlu imperativ de cei de la ISU Neamț.

”Mai este de executat rețeaua privind cei patru hidranți, lucrare care apreciem că va fi finalizată la sfârșitul săptămânii viitoare. În același timp, societatea Publiserv execută lucrările de refacere a aleilor. Căsuțele au fost deja predate Companiei Municipale de Investiții Urban, care le va administra și care va încheia contracte de închiriere cu comercianții. Sperăm ca în a doua jumătate a lunii septembrie să putem deschide. Depinde în mare măsură și de CMI Urban, cât de repede va încheia contractele cu comercianții”, a declarat viceprimarul Dragoș Chitic.

bazar (7)

În acest moment sunt puține șanse ca inaugurarea să aibă loc totuși pe 15 septembrie, așa cum spuneau oficialii primăriei, după ce, inițial, era vorba de 15 august. Bazarul nou, din strada Muncii, are cam 30 de căsuțe, fiecare putând găzdui două spații comerciale, pentru că s-a păstrat configurația inițială, de când construcțiile erau locuințe sociale. Din câte spun cei de la primărie și de la CMI Urban, cereri din partea potențialilor chiriași ar fi, suficiente cât să impună o triere pe bază de criterii bine alese. Cererea are legătură și cu faptul că mulți din cei care aveau mici afaceri localizate în Piața Centrală au tras pe dreapta odată cu incendiul care a mistuit hala și, implicit, spațiile aferente produselor industriale. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentGhindăoani: Lucrări în impas
Articolul următor„Puștiul minune” cooptat în echipa mare a Ceahlăului