politia-rutiera-02Şoferul unui microbuz şcolar din Fălticeni (Suceava) a fost depistat, joi, 24 noiembrie, în stare de ebrietate la volan. În cadrul aceleaşi acţiuni, poliţiştii rutieri din această localitate au mai descoperit şi un al doilea şofer aflat într-o stare aproximativ asemănătoare. La nivel naţional, în această dimineaţă au fost depistaţi 7 conducători auto, din care 5 efectuau transport de persoane și care aveau alcool în aerul expirat. Vestea bună însă este aceea că, în urma acțiunilor preventive desfășurate de polițiști și a conduitei preventive adoptate de conducătorii auto, miercuri, 23 noiembrie, nicio persoană nu și-a pierdut viața în accidente rutiere.

politia-rutiera-01“Polițiștii din Suceava au depistat un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Fălticeni, care conducea un microbuz de transport școlar, având 0,39 mg/l alcool în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.250 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public, pentru 90 de zile. (…) Tot în Fălticeni, polițiștii au depistat un conducător auto, de 38 de ani, ce avea 0,32 mg/l alcool în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.250 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public, pentru 90 de zile”, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru salvarea de vieți și pentru depistarea celor care, prin conduita lor, pun în pericol siguranța circulației. (ZCH NEWS; FOTO: IGPR)