incendiu noaptea 04Doi bătrâni, cu vârste de 91 şi 94 de ani, au fost salvaţi de fiul lor, care are 59 de ani, din casa lor din Crăcăul Negru, care a luat foc în noaptea de 20 spre 21 octombrie.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 3 şi marele noroc al locatarilor a fost că bărbatul de 59 de ani s-a trezit la timp.

„La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi 12 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu trei autospeciale de stins incendii, constatând că ardeau acoperişul casei, mansarda, acoperişul unei anexe (lipită de casă) şi o porţiune din acoperişul grajdului din gospodărie, existând riscul extinderii flăcărilor către autoturismul din curte şi cele două case învecinate”, a precizat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„Acţiunile pompierilor au început cu protecţia celor două case învecinate, stingerea focarului de incendiu existent la nivelul acoperişului grajdului (construit din şindrilă, cu risc de extindere foarte rapidă la întreaga suprafaţă) şi limitarea incendiului la nivelul mansardei şi acoperişul anexei afectate, fiind astfel protejate încăperile de la parterul casei şi bunurile din anexă”.

Cei doi bătrâni au suferit atacuri de panică, dar nu au fost transportaţi la spital. Pompierii au muncit la lichidarea incendiului până la ora 8,30. Focul a făcut pagube foarte mari. Acoperişul casei, în suprafaţă de 350 mp, acoperişul anexei, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp, toate bunurile din cele 4 camere ale mansardei (în suprafaţă de aproximativ 200 mp), casa scării, construită din lemn, şi o porţiune din acoperişul grajdului s.au făcut scrum. Specialiştii ISU au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric, produs la un cablu neizolat corespunzător. (C. MIRCEA)

Articolul precedentROMAN: Tenis de masă la Colegiul Tehnic “Miron Costin”
Articolul următorOFL Neamț: Limbajul suburban îl compromite pe domnul Arsene
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.