pietricica turism

Trei tâlhari periculoși, care au comis nu mai puțin de 5 fapte în 3 nopți, în localități diferite din județul Neamț, au fost prinși la un filtru organizat în trafic, de Poliția municipiului Piatra-Neamț.  Astăzi, 28 ianuarie, ei vor fi duși la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, cu propunerea de arestare preventivă.

Din grupul de infractori făcea parte un singur nemțean: Alexandru Alin Colesnic (23 de ani), căutat de poliție din luna februarie a anului trecut, când a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare, tot pentru tâlhărie. Despre el existau informații că ar fi plecat în Italia. De fapt, se aciuase la Bacău, unde a făcut echipă cu frații Florin (37 de ani) și Sorin Bichineț (25 de ani), din comuna Scorțeni, primul dintre ei având antecedente penale.

Toți s-au aliat și, folosind, pe rând, două autoturisme, s-au apucat de intrat peste bătrâni noaptea, folosind același mod de operare: spărgeau gemulețul de la ușă, băgau mâna și descuiau cu cheia lăsată în broască. Purtau cagule, legau bătrânii cu fulare sau cabluri de la prelungitor, îi mai și loveau, și se apucau de răscolit în căutarea banilor de înmormântare, bineînțeles amenințându-și victimele că le omoară dacă nu cooperează și nu spun unde țin banii. Bătrânii erau cu atât mai înfricoșați cu cât toți au vârste între 80 și 90 de ani, și îi implorau pe tâlhari să nu-i omoare și să-i lase să moară creștinește.

Atacurile au început săptămâna trecută. În noaptea de joi spre vineri au fost tâlhăriți niște bătrâni din Bârgăuani. În noaptea de vineri spre sâmbătă, tâlharii au dat două lovituri la Pângărați și la Poiana Teiului. Sâmbătă spre duminică, infractorii și-au luat liber, dar în noaptea de duminică spre luni au intrat în casa unor bătrâni din Dulcești, cărora le-au luat 5.000 de lei și verighetele, și în casa unor bătrâni din Gura Văii, comuna Girov, la care au găsit 2800 de lei. Ambele tâlhării au fost reclamate imediat la 112. Polițiștii oricum aveau în observație tâlharii și știau că se deplasează cu o dubă albă sau cu un Opel Astra de culoare închisă. Au organizat un filtru și la intrarea în Piatra-Neamț dinspre Girov au oprit autoturismul. Toți cei 3 ocupanți au fugit, dar au fost prinși, imediat. Asupra unuia dintre ei s-au găsit banii în chiloți. Partea lui. Restul sumei era în autoturism, sub unul din preșuri.  Probe suficiente pentru ca instanța să le dea mandate de arestare celor 3 răufăcători.

C.M.