bransament curent electricO femeie de 65 de ani din Piatra-Neamţ a fost prinsă că fura curent, în ziua de 7 octombrie, când un angajat al E.ON a constat că locuinţa ei era branşată la reţea, dar nu avea contor.

Omul a anunţat poliţia, iar echipajul care s-a deplasat la faţa locului i-a întocmit bătrânei dosar penal. Urmează ca reprezentanţii E.ON să stabilească de când s-a „supărat” femeia şi a decis să nu mai plătească energia electrică şi care este prejudiciul.

„În primele 6 luni ale anului în curs pe raza municipiului Piatra Neamț au fost înregistrate 31 de infracțiuni de furt de energie electrică”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Conform articolului 92 din Legea 123/2012 privind energia electrică și gazele naturale, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Totodată Codul Penal prevede pedeapsa închisorii de la 6 luni la 3 ani sau amendă pentru furt de energie electrică, conform art. 228 alin 3. Reamintim faptul că, în cazul consumului fraudulos de energie, toţi consumatorii oneşti sunt afectați, pentru că aceste practici ilegale au consecinţe directe asupra calităţii serviciilor de distribuţie a energiei. Pe de altă parte, furtul de energie realizat prin intervenţii neautorizate sau instalaţii improvizate poate genera accidente având consecințe deosebit de grave”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentTÂRGU NEAMŢ: Medicul Alexandru Sava condus pe ultimul drum
Articolul următor„Mame” amendate că-şi folosesc copiii la cerşit
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.