0:00

* femeia a fost tâlhărită chiar de 8 martie, ziua în amiaza mare, în zona Mioriţa

Gaşca “celebrului” Orlando, îmbogăţită cu Ana Maria Tănase – o fată de 14 ani, care a participat deja la două crime – a “sărbătorit” 8 martie printr-un atac asupra unei bătrâne, comis ziua în amiaza mare, în zona Mioriţa. Femeia a fost înconjurată de vreo 7 puradei, ameninţată să nu facă “gălăgie” şi lăsată fără geanta în care avea telefonul mobil şi aproape 100 de lei. Imediat după ce-au pus mâna pe pradă, indivizii au fugit printre blocurile nemţeşti, dar Ana Maria a avut ghinionul să fie prinsă de un poliţist, care se afla întâmplător prin zonă. Chiar dacă vor fi prinşi cu toţii, scorul va fi din nou 1-0 pentru infractori, pentru că Noul Cod Penal leagă şi mai strâns mâinile poliţiştilor, conferindu-le drepturi minorilor care comit infracţiuni nu până la 14 ani cum era până acum, ci până la vârsta de 16 ani. Numai în cazuri excepţionale se poate lua măsura internării în centre de reeducare, dar deocamdată nu s-a repezit nimeni să le construiască, aşa că tâlharii minori mai au încă de “boierit”. Iar modelul a fost preluat şi la Roman, unde o fetişoară de etnie, care abia a împlinit 9 ani, s-a pus pe smuls lănţişoare de la gâturi şi telefoane din mâini. Şi ea a dat o lovitură în week-end, a fost prinsă şi… eliberată, pentru că nimeni nu are ce să-i facă.

 (C. MIRCEA)

Articolul precedentSimularea la BAC: în aşteptarea rezultatelor
Articolul următorLa furat tabla de pe casă

6 COMENTARII

 1. In numele mai multor batrane jefuite in Piata Centrala , va rugam sa nu mai scrieti articole care sa arate ” bravura” acestor „ciori”, deoarece nu se vor lua niciodata masuri de pedepsire a acestor nenorociti,, atata vreme cat la conducerea aceste amarate trari, sunt oamenii corupti si plagiatori.

 2. În urmă cu 2 săptămâni, la vreme de seară, am fost şi eu victima acestor tâlhari când, pe podul de la Orion vorbeam la telefon în timp ce mă deplasam pe jos. Acest Orlando venise pe la spatele meu şi avea deja mâna sa dreaptă în buzunarul stâng al gecii mele şi am fost cât pe ce să îl prind, însă a scăpat. La 10 metri în spate se aflau complicii lui, 5 adolescenţi la număr, care m-au înconjurat şi începuse să pună mâinile pe mine cu scopul de a mă tâlhări. Pentru ei nu conta că măsor 1, 90 m în înălţime, ci doar când m-au văzut că era cât pe ce să-i lovesc, atunci au renunţat să mă tâlhărească. Nu ascund că prin fapta acestor tâlhari mi s-a creat o stare de teamă şi nelinişte la gândul că ei pot atăca cu diferite corpuri dure spre reuşita tâlhăriei.
  Am reclamat imediat fapta prin apelul de urgenţă „112”, însă intervenţia poliţiştilor nu a avut loc. La întoarcere, am văzut acelaşi grup cum acţiona împotriva a două fete lângă Cabinetul stomato de lângă sensul girator de pe str. M.Viteazu. Am anunţat şi am cerut în acel moment ca o patrulă de poliţişti să intervină imediat, însă abia peste un sfert de oră am fost contactat telefonic să dau informaţii despre evenimente. Aşa că am fost invitat telefonic ca următoarea zi să mă prezint la Poliţia Municipiului şi să fac plângere scrisă, alăturat identificării găştii lui Orlando.
  A dpua zi am fost lăsat să aştept mult şi bine la sediul Poliţiei, ca în cele din urmă să mi se explice că se cunoaşte gruparea şi nu au ce să le facă tâlharilor.
  Le-am explicat poliţiştilor că soluţiile nu sunt epuizate pentru că se poate obţine o hotărâre judecătorească împotriva asocierii acestor minori în bandă, iar pentru atingerea scopului de siguranţă a cetăţenilor pe stradă şi în locuri publice pot fi monitorizaţi şi dispersaţi aceşti minori oridecâte ori se asociază, pentru că ei acţionează doar în componenţa amintită.
  Până în acest moment nu s-a întreprins nimic, iar cei chemaţi la păstrarea ordinii şi liniştii publice, la securitatea obştei, se tânguiesc de noul Cod penal, iar tâlhăriile făptuite de Orlando şi gaşca lui se produc la nesfârşit. Această grupare de tâlhari minori reprezintă un veritabil pericol social, consecinţele putând fi din cele mai grave.
  De aceea facem apel la organele de poliţie, Parchet şi Judecătorie să acţioneze imediat şi fără a acorda circumstanţe atenuante infractorilor !

  • Sa nu-i dau vreun capac, ca te dau astia la televizor. si zic ca n-ai mila fata de animale, ca suntem tara din lumea a 3a si stam prost la capitolul civilizatie. lasa-i sa-ti ia gatul, prietene!

Comentariile sunt închise.