0:00

Bătrân ucis cu propriul topor de patru „colindători”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bătrân, de 73 de ani, din Bicaz Chei, a murit, pe 24 ianuarie, la Sanatoriul Bisericani, după o lună de chin prin spitale. O zi mai târziu, poliţiştii i-au reţinut pe trei din cei patru agresori ai săi, iar astăzi, 26 ianuarie, au fost prezentaţi instanţei.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ şi în consecinţă dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: POP-RĂZBUC FLORIN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor, PRUŞU IONUŢ MIHAI cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor, PRUŞU GABRIEL DANIEL cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor, pentru o perioadă de câte 30 (treizeci) de zile, începând cu data de 26.01.2016, până la 24.02.2016, inclusiv”, a decis Tribunalul Neamţ.

Conform informaţiilor oferite de procurorul Virgil Cornea, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judeţean Neamţ, agresiunea a avut loc în noaptea de 24 spre 25 decembrie 2015. Pe la ora 2:30 bătrânul s-a trezit din cauza zgomotelor produse de nişte petarde aruncate în curtea lui. S-a înfuriat şi a ieşit afară înarmat cu un topor. După un schimb de replici, l-a lovit pe unul din cei patru „colindători”, iar apoi a urmat „răzbunarea”. Toţi au tăbărât pe el, l-au dezarmat şi fiecare a dat cu ce a nimerit (pumni, picioare şi, bineînţeles, lovituri de topor). Mulţumiţi că l-au lăsat inert, agresorii au plecat, iar omul a stat în curte, căzut la pământ până dimineaţă, când l-a găsit un vecin şi a chemat ambulanţa. A fost transportat la Spitalul Judeţean Piatra-Neamţ şi apoi transferat la Iaşi, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, pentru că, pe lângă multiple traumatisme şi fracturi costale, avea şi un hematom subdural. A fost examinat de un medic legist, care a stabilit că are nevoie de 65-70 de zile de îngrijiri medicale, şi că viaţa i-a fost pusă în pericol. Apoi a fost transferat la Bisericani, însă starea lui s-a înrăutăţit şi n-a mai putut fi salvat. La necropsie s-a stabilit că moartea a fost violentă şi are legătură directă de cauzalitate cu agresiunea din noaptea de 24 spre 25 decembrie. Incadrarea juridică a fost schimbată din „tentativă de omor” în „omor”, iar 3 dintre autori prinşi şi arestaţi. (C. MIRCEA)

Articolul precedentPeste 250.000 de lei pentru autorizația de securitate la incendiu de la Teatrul de Joacă
Articolul următorScade populația școlară, crește numărul de clase
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.