paramedici 04Un bătrân, de 81 de ani, din Costişa a fost „întors din morţi” de un echipaj SMURD, după ce-a fost găsit, inert, în ziua de 24 octombrie, pe o păşune din sat.

„Echipajul a efectuat manevre de resuscitare cardio-pulmonară, bărbatului i-au revenit semnele vitale, fiind apoi transportat la spital”, a precizat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Pe parcursul săptămânii 19 – 25 octombrie 2015, echipajele SMURD Neamţ au executat 179 de misiuni pentru asistenţa medicală de urgenţă şi acordarea primului ajutor calificat, din care 100 au fost urgenţe medicale, 32 de pacienţi aveau diverse traumatisme în urma căderilor şi 15 în urma agresiunilor, 7 accidente rutiere cu 10 victime şi 7 cazuri de persoane inconştiente.

Printre cazurile deosebite s-au numărat un bărbat, care a suferit arsuri chimice, după ce şi-a turnat, din greşeală, o sticlă de oţet pe piept, şi o femeie din Borca, însărcinată la termen, care a sunat prea târziu la ambulanţă. Copilul n-a mai avut răbdare şi a venit pe lume în autosanitară, motiv pentru care echipajul medical a aplelat la SMURD şi, la Potoci, a predat lehuza pentru a fi transportată la spital, în vreme ce nou-născutul a fost transportat în continuare cu ambulanţa în care a venit pe lume.

„În afara situaţiilor menţionate, echipajele SMURD s-au mai deplasat la 9 evenimente, fără a interveni, având în vedere că persoanele vizate au refuzat asistenţa medicală, iar în două situaţii s-a constatat că e vorba de alarme false”, a mai precizat lt. Grancea. (C. MIRCEA)

Articolul precedentBurse de la Ministerul Educaţiei pentru trei olimpici
Articolul următorCUPA ROMÂNIEI: CSMS Iaşi s-a calificat în sferturi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.