Un bătrân, în vârstă de 82 de ani, din Piatra Neamț, a ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la spital, după ce salvarea l-a ridicat din propria casă, mai mult mort, decât viu. Bărbatul adormise într-o cameră unde fereastra rămăsese deschisă, iar temperatura scăzută de peste noapte l-a adus într-o stare extrem de gravă, la care a contribuit și vârsta destul de înaintată.

„Pacientul a ajuns la noi în hipotermie severă, am reușit să-l încălzim și să-i ridicăm temperatura corpului de la 26 de grade Celsius până la 32 de grade Celsius. Acum, bătrânul este internat la secția Anestezie și Terapie Intensivă, sub strictă supraveghere medicală”, ne-a declarat dr. Cristinel Păsălău, șeful Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Neamț.

Chiar dacă medicii au reușit să-i ridice, cu câteva grade, temperatura corporală, bătrânul nu este nici pe departe în afara pericolului. Pe lângă hipotermie, el a fost diagnosticat și cu pneumonie, dar și cu o infecție respiratorie. „Deocamdată, problemele octagenarului au fost rezolvate doar parțial. Starea lui rămâne, în continuare, destul de delicată. Vom vedea care va fi evoluția în următoarele ore”, a conchis dr. Păsălău. (A.S.)

Articolul precedentDaciada în judeţul Neamţ
Articolul următorPășunile se închiriază pe 5 ani