reclama autocenter

Gheorghe Balint, un individ de 66 de ani, din satul Neagra, comuna Tașca, a fost depistat de polițiști, în ziua de 18 noiembrie, și condus la Penitenciarul Bacău, unde trebuie să stea, teoretic, 7 ani de acum încolo.

Balint a fost condamnat inițial la 9 ani de închisoare de Judecătoria Piatra-Neamț, iar Curtea de Apel Bacău, care a pronunțat sentința definitivă în ziua de 5 octombrie, i-a redus pedeapsa la 7 ani.

Fapta pentru care bătrânul trebuie să stea după gratii s-a petrecut pe 3 martie 2017. Balint își conducea mașina prin comuna Alexandru cel Bun, a văzut o tânără pe stradă și, sub pretextul că este în căutarea unui localnic, a rugat-o să-i arate unde locuiește acesta și a dus-o la marginea pădurii de lângă Mănăstirea Bistrița, unde a violat-o. Tânăra, care avea atunci 23 de ani, suferă de grave probleme de sănătate și este încadrată în grad de handicap sever. Sătenii care au văzut-o în mașina lui Balint au dat alarma și individul a fost prins de polițiști chiar la locul faptei.  El a susținut tot timpul că nu și-a dat seama că tânăra este bolnavă psihic, însă acest lucru nu poate fi considerat o circumstanță atenuantă pentru agresiunea pe care a comis-o.

C.M.

Articolul precedentMoarte inexplicabilă a unei călugărițe de la Mănăstirea Petru Vodă
Articolul următorFost consilier local din Poiana Teiului declarat în conflict de interese