Primăria Piatra Neamț vrea bani de la Uniunea Europeană pentru amenajarea zonei Bâtca Doamnei. La începutul acestui an, primăria a cerut ajutorul Complexului Muzeal Neamț, pentru realizarea unui proiect care să atragă bani printr-un grant norvegian. Planurile au căzut deoarece, potrivit reprezentanților primăriei, timpul a fost prea scurt pentru depunerea documentației. Mai mult, ar exista ceva probleme și cu limitele proprietăților din zonă.

„Amenajarea Bâtca Doamnei nu a fost prinsă pentru finanțare din granturi norvegiene. Nu a fost timp suficient pentru întocmirea documentației și încă nu au fost lămurite toate aspectele legate de limitele de proprietăți din zonă. Totodată, sumele oferite prin această formă de finanțare ar fi fost insuficiente pentru ceea ce și-a propus Primăria Piatra Neamț, a declarat Vlad Tudor, purtător de cuvânt al Primăriei Piatra Neamț. Cu toate acestea, intențiile primăriei de a nu lăsa zona istorică să fie îngropată în uitare se îndreaptă către fondurile europene.

„Proiectul va fi depus pentru finanțare prin Programul POR 2014-2020 – Reabilitarea Programului Cultural”, a adăugat Vlad Tudor. (M.T.)

Articolul precedentOrnamente de Paște
Articolul următorProcesiuni de Florii