0:00

Proba interviului din concursul de directori și directori adjuncți de școli din Neamț se anunță strânsă, în condițiile în care există concurență mare la câteva școli, unele de elită.

Conform opțiunilor exprimate în scris de candidați, până în 2 noiembrie, sunt șanse să existe noi oameni la conducerea unor școli ale căror echipe de până acum au picat la testul grilă, cum este cazul Școlii Gimnaziale „Daniela Cuciuc” Piatra-Neamț. În condițiile în care sunt și câte 5 candidați pe un post de director, de director adjunct – cazul Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Roman, în nota finală va conta și nota la scris, nu doar cea de la interviu.

Dintre colegiile mari, surprize sunt Colegiul Național „Roman Vodă” și Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” și la LPS Piatra-Neamț, la Liceul „Vasile Conta” Târgu Neamț, la Liceul „Carol I” Bicaz, dar și la Liceul „Gh. Ruset Roznovanu” Roznov sau Liceul Tehnologic „Ion Creangă” Pipirig .

Departajarea va fi dificilă, mai ales că interviul nu este o probă la fel de standardizată ca cea scrisă. Comisiile pentru interviu vor fi cunoscute până pe 10 noiembrie, urmând ca până începe proba, în 15 noiembrie, Inspectoratul Școlar Neamț să decidă dacă proba se va da în 3 centre mari zonale sau în mai multe centre.

C.I.

Articolul precedentA început plantarea castanilor în Piatra Neamț
Articolul următorNoapte albă pentru pompieri la un incendiu devastator la Hurjuieni