pdl neamt postfuziune

Congresul prin care s-a statuat fuziunea prin contopire dintre PNL și PDL ar fi trecut aproape neobservat dacă n-ar fi fost interesul televiziunilor centrale de a umple cu ceva timpul și de a încerca ceva rating. Că subiectul, altfel interesant și important, nu a suscitat mare interes s-a văzut și prin prisma faptului că raportările la el s-a făcut prin trimitere la declarații ale primului ministru sau ale președintelui, nu nepărat la congresul în sine. Lipsa de preocupare și entuziasm s-a văzut și la nivel local, unde nimeni nu s-a obosit cu vreo declarație sau vreo conferință de presă, în care să se facă publice cele mai importante lucruri discutate la întâlnirea de la București. Liderul PNL, Dorinel Ursărescu ne-a promis o luare de poziție printr-un  consilier care va trimite un comunicat, iar Alexandru Drăgan, liderul PDL, ne-a declarat că adevărata fuziune se va face abia după decizia instanței. Din punctul său de vedere, de acum înainte se va vedea în ce măsură există cu adevărat dreapta în România și că trebuie începută munca concretă din punct de vedere electoral.

Nici măcar pe internet, pe site-urile proprii nu prea sunt semne de fuziune. PNL Neamț are o postare de pe 26 iulie cu un citat din clasicul Klaus Johannis: ”Este un moment important al istoriei României. Astăzi s-a născut marele partid al dreptei româneşti, marele Partid Naţional Liberal. Împreună suntem puternici, împreună avem şansa nu doar de a câştiga alegerile viitoare, ci şi de a schimba România. Este de datoria noastră, a marelui partid al dreptei, să facem din România un stat modern, bazat pe un model liberal de dezvoltare. Cred că instituţia preşedintelui trebuie repoziţionată în raport cu cetăţenii, în raport cu spectrul politic, economic şi social”. Evident, nici o vorbă despre PDL în speech- ul candidatului PNL.

pnl neamt postfuziune

Pe site- ul celor de la PDL, doar pe o rețea de socializare, apare mare dl. Predoiu, candidatul partidului la prezidențiale, cu lozinca sa și cu o altă chemare la război. El amintește undeva și de PNL, în treacăt: ”În fine, Ponta a anunţat că a cedat baronilor corupţi ai PSD şi va candida. Ponta are o misiune precisă, să graţieze toţi corupţii PSD şi să împingă România spre Est. Ponta a spus că cel mai dificil adversar ar fi fost Antonescu. Îi transmit că eu nu voi fi dificil, ci pur şi simplu distrugător pentru el şi clica din spatele lui. Eu nu-i voi crea probleme, ci pur si simplu îl voi învinge. Indiferent cine va candida de la noi, Johannis sau subsemnatul, în următoarele luni Ponta va avea de-a face cu mine într-un mod pe care nu-l va uita”.

După cum puteţi vedea, fuziunea nu prea există practic, pe plan local e o glumă, iar pe plan național fiecare vrea candidatul său la prezidențiale. În schimb toți vor să se lupte cu ardoare cu corupția PSD-ului. Despre cea proprie nu dă bine să amintești înainte de campanie. (V. BĂLĂNESCU)