Actualizare: ”Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, între membrii unei familii din localitatea Cordun, există un conflict mai vechi generat de faptul că stânele pe care aceștia le dețin se învecinează, iar animalele acestora trec deseori de pe o proprietate pe alta”, a declarat agentul Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

În fapt, la data de 2 iulie a.c., un bărbat de 43 de ani, împreună cu soția sa, o femeie de 40 de ani și un minor, de 12 ani, s-au deplasat în zona stânei unui bărbat de 75 de ani pentru a recupera trei cabaline, care le aparțin și care au fost lăsate libere, ajungând astfel la locul respectiv. La scurt timp, aceștia au fost observați de bărbatul de 75 de ani și de nepotul acestuia, un tânăr de 20 de ani care, împreună cu un bărbat de 35 de ani și o femeie de 32 de ani s-au deplasat la fața locului, unde s-ar fi lovit reciproc. În urma loviturilor, doi bărbați de 43, respectiv 75 de ani, o femeie de 40 de ani și un minor de 12 ani, au fost preluați și transportați la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de încăierare, urmând ca în urma constatărilor medico-legale să se facă încadrarea juridică a faptelor”.

Știre inițială : O încăierare între membrii aceleiași familii, care dețin două stâne la capetele opuse ale aceluiași izlaz, în Cordun, s-a încheiat cu 4 victime și un dosar penal. În seara de 2 iulie, târziu, aproape de ora 23, un apel la 112 anunța o bătaie violentă între oameni înarmați cu pari. Un bărbat de 43 de ani, soția lui, în vârstă de 40 de ani, băiatul lor de 12 ani și bunicul copilului, în vârstă de 75 de ani, au fost transportați la Spitalul Roman. Toți aveau traumatisme în zona capului, iar bătrânul era în starea cea mai gravă – comă de gradul II-III. Polițiștii au identificat agresorii (trei la număr) și-i cercetează deocamdată pentru încăierare, dar este foparte posibil ca încadrarea juridică să fie schimbată. Vom reveni cu detalii.

C.M.

Articolul precedentRegiunea Moldovei, o prioritate pentru Guvernul PNL în cadrul Planului Național de Investiții și Relansare Economică – Reclădim România
Articolul următorCOD GALBEN Caniculă şi disconfort termic în Bacău, Iaşi şi Vaslui