Untitled-1În Sala Ceahlăul din Piatra-Neamţ, astăzi, 23 septembrie, cu începere de la ora 18, va avea loc un joc demonstrativ de baschet menit să atragă copiii din şcoli spre acest sport.

Federaţia Română de Baschet (FRB) demarează pânâ în 29 noiembrie un proiect intitulat „Moldova la doi paşi de coş” şi finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului în cadrul „Programului Pierre de Coubertin”.

Proiectul a plecat de ideea de a promova baschetul în Moldova, pentru a atrage copiii din clasele primare. În felul acesta, se doreşte implementarea unui program unitar de antrenamente şi implicarea copiilor din clasele I-IV în concursuri specific acestui sport”, a precizat prof. Magda Melinte, inspector de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ.

Începând cu 21 septembrie, FRB organizeaza „Caravana Baschetului” pe un traseu care cuprinde 10 oraşe din Moldova, dintre care două sunt din Neamţ: Piatra-Neamţ şi Roman. De altfel, “Caravana Baschetului” a ajuns, ieri, 22 septembrie, în şcoala din Gherăieşti (prof. coordonator Blaj Sebastian) şi în şcoala Gimnazială Nr. 1”Vasile Alecsandri” din Roman (prof. coordinator Adrian Bolea).â

Astăzi, sub coordonarea profesorilor Silviu Pavalache, de la Școala Gimnazială ”Nicu Albu” și Iany Almășanu, de la Școala Gimnazială Nr. 5, elevii vor putea vedea meciuri demonstrative, concursuri de îndemânare și slam-dunk, iar copiii care vor asista la aceste evenimente vor fi invitați să participe la ștafete, jocuri distractive și concursuri de aruncări, toate dotate cu premii.

Potrivit inițiatorilor proiectului, se dorește implementarea programului unitar de selecție și pregătire în cel puțin două școli din fiecare oraș nominalizat, de două ori pe săptămână, timp de 8 săptămâni, profesorii locali fiind îndrumați de antrenori cu experiență. Totodată, FRB va dota școlile respective cu mingi de baschet și materialele necesare instruirii precum și cu DVD-uri cu lecțiile de inițiere în baschet, iar elevii selectionati pentru programul de inițiere vor trebui să aibă aviz medical „apt efort fizic”.

Prin acest proiect, FRB își propune și încurajarea directorilor și profesorilor din școli pentru înființarea de asociații sportive fără personalitate juridică sau asociații/cluburi sportive de baschet, fapt ce va permite legitimarea copiilor și participarea în competițiile naționale de babybaschet și minibaschet, federația urmând să acorde sprijin juridic, material, și facilități financiare. Ultima fază a Proiectului va avea loc în perioada 28-29 noiembrie, când va fi organizat un eveniment intitulat “Uriașii Moldovei”, cu participarea copiilor selecționați din cele 20 de școli din orașele moldave. Mai jos, prezentăm ruta „Caravanei Baschetului” pentru perioada 21-27 septembrie.

Programul complet

21 septembrie 2015

BACĂU – Sala Scolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” – ora 18:00

22 septembrie 2015
ROMAN – Sala Scolii Gimnaziale nr. 1 „Vasile Alecsandri” – ora 16:00

23 septembrie 2015
PIATRA NEAMŢ – Sala Ceahlaul – ora 18:00

24 septembrie 2015
PAŞCANI – Sala CSM – ora 12:00
FĂLTICENI – Sala Polivalenta „Gabriel Udisteanu” – ora 17:00

25 septembrie 2015
SUCEAVA – Sala Scolii Gimnaziale „Ion Creanga” – ora 12:00
DOROHOI – Sala Polivalenta – ora 17:00

26 septembrie 2015
BOTOŞANI – Sala Polivalenta „Elisabeta Lipa” – ora 09:30
VASLUI – Sala CS Viitorul – ora 18:00

27 septembrie 2015
BÂRLAD – Sala Colegiului Tehnic „A. I. Cuza” – ora 10:00 (M. TEODOROF)

Articolul precedentFotografii – „Experimente” de Ştefan Ioan Diaconu la Biblioteca “Kirileanu”
Articolul următorCopii nesupravegheaţi implicaţi în accidente rutiere
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.