Legislația care interzice vânzarea de băuturi alcoolice sau produse din tutun în unitățile comerciale aflate la mai puțin de 50 de metri de școli există doar pe hârtie la Roman.

De acord cu asta este și primarul Laurențiu Leoreanu, dar acesta spune că nu vrea să închidă chioșcurile sau barurile din apropierea instituțiilor, pentru că nu sunt locuri de muncă.

“Mai facem și noi controale, mai confiscăm țigările, le-am mai atras atenția cu băuturile. Trebuie să ții o linie de mijloc când treci la măsuri drastice. Și acolo lucrează oameni. Nu e ușor să închizi o unitate când toată lumea țipă după locuri de muncă”, a explicat edilul.

De-a lungul anului școlar trecut, controale în baruri s-au mai făcut, însă puțini au fost și cei amendați pentru că tinerii din Roman s-au dovedit a nu fi și consumatori de alcool.

Oricum, jandarmii au fost cei care s-au implicat cel mai des în a-i ridica pe elevi din baruri și a-i trimite înapoi în sălile de clasă.

În ceea ce privește fumatul, singura regulă aplicată în zona Romanului este fără țigări în incinta școlii, dar în parcurile de lângă unitățile de învățământ sau la colț de bloc nimeni nu se împotrivește. (C.M.)

Articolul precedentRareșiști tari în calcule
Articolul următorVadim a pierdut, Badea e pe felie