FOTO: DRDP Iași

După câteva ore de investigații, polițiștii au stabilit cine este autorul accidentului mortal de la Plăeșu, Timișești, unde un bărbat a fost găsit fără viață, pe marginea drumului. Cel care l-a omorât este chiar fratele lui, în vârstă de 34 de ani, din localitate, care n-a avut niciodată permis de conducere. El rula cu viteză dinspre Timișești, spre Târgu Neamț și a lovit, în plin, un biciclist care nu avea nici vestă reflectorizantă, nici lumini. Impactul a fost atât de violent, încât biciclistul a fost zdrobit, pur și simplu, și a murit pe loc. Șoferul a oprit, a scos bicicleta din bara mașinii și a plecat. Accidentul s-a petrecut în seara de 21 mai, la ora 23,24, dar bărbatul mort a fost găsit în dimineața de 22 mai. Lângă cadavrul erau urme de frânare și câteva cioburi.

Din cercetări s-a stabilit că autorul accidentului a plecat spre locuința tatălui său, unde a scos numerele de înmatriculare  și după aceea a revenit la locul accidentului pentru a strânge bucățile de plastic”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Autorul accidentului (Florin Linu) a fost prins în cursul zilei de 22 mai, pe un teren viran din comună, unde se dusese în speranța că nu va fi găsit. Polițiștii l-au reținut, pentru 24 de ore, pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și modificarea sau ștergerea urmelor accidentului.

Imediat lumea din sat a început să vorbească despre accident ca despre o răzbunare, mai ales că cei doi frați – Dumitru (în vîrstă de 46 de ani) și Florin – nu se prea înțelegeau. Din anchetă nu a rezultat, însă, că accidentul s-a produs cu intenție. De altfel, există imagini surprinse de camerele de supraveghere din zonă. Culpa a fost comună. Biciclistul circula noaptea fără absolut nicio lumină, iar ”șoferul” conducea cu viteză mare și l-a văzut mult prea târziu ca să-l poată evita. (C.M.)

 

 

Articolul precedentL4 PLAY-OFF Horia smulge un egal la Răuceşti * Borca învinge Ozana
Articolul următorApa Serv SA – Portal Clienți pentru facturi, index și plăți
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

3 COMENTARII

  1. Dar de ce nu a sunat la 112 văzând ca este chiar propriul frate? Iar șoferul o avea și pe fiica mortului în mașină. Asta este întrebarea…. DE CE!!!!!!!!!???

  2. Fix fratele lui sa-l calce??…
    Si daca era la distanță tot îl vedea cu farurile de la mașină

Comments are closed.