0:00

Bărbatul care și-a ucis un consătean cu toporul a fost arestat, el a mai luat o viață de om în 1991, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConstantin Negrescu (61 de ani), bărbatul care și-a omorât un consătean cu toporul, după ce l-a prins în curtea lui, a fost arestat astăzi, 21 septembrie și a contestat imediat măsura.

În temeiul art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ. Dispune arestarea preventivă a inculpatului N C, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat prevăzută de art.188 al. 1 Cod penal raportat la art. 189 al. 1 lit. e Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 21 septembrie 2019 şi până la data de 20 octombrie 2019 inclusiv. Onorariul avocatului din oficiu, în sumă de 626 lei, va fi achitat Baroului Neamţ din fondurile Ministerului Justiţiei. În baza art.275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare”, a decis judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Neamț.

Contestația se va judeca la Curtea de Apel Bacău, dar șansele să fie admisă și Negrescu să fie cercetat în libertate sau în arest la domiciliu sunt, practic, nule. El l-a lovit, în mod repetat cu toporul pe bărbatul de 63 de ani, care i-a intrat în curte în noaptea de 19 spre 20 septembrie. Inițial a declarat că a găsit doi intruși în gospodăria lui, dar celălalt – un individ care a fost condamnat pentru că a ucis un bătrân de 80 de ani ca să-i ia banii – a negat orice implicare. Urmează ca, în cursul anchetei să se stabilească exact cum au stat lucrurile.

Negrescu însuși a făcut pușcărie pentru că a mai omorât un om, în anul 1991. A fost condamnat la 19 ani de închisoare, dar după 14 ani a fost liberat. Acum, a ucis din nou.

C.M.

Articolul precedentPiatra Neamț: Fetiță de 2 ani, blocată în mașină
Articolul următorFOTO: Coliziune frontală în intersecție