ACTUALIZARE Bărbatul care l-a lovit pe agentul Găburoi a fost arestat!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE 2: Bărbatul care l-a lovit pe agentul Ionuț Găburoi a fost arestat de magistrații Judecătoriei Bicaz, în după-amiaza de 20 decembrie. ”În baza art. 226 alin. (1) C.proc.pen., admite propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz și dispune arestarea preventivă a inculpatului: – GAVRIL GHEORGHIŢĂ pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 20.12.2016, până la data de 18.01.2017, inclusiv. Emite mandatul de arestare preventivă nr. 4/20.12.2016”. Decizia instanței de la Bicaz poate fi contestată, în termen de 48 de ore, urmând ca Tribunalul Neamț să mențină mandatul de arestare preventivă sau să dispună o altă măsură. Gheorghiță Gavril este născut în ziua de 6 ianuarie și, în cazul în care contestația îi va fi respinsă, își va petrece nu doar sărbătorile de iarnă după gratii, ci și aniversarea. (C.M.)

*******

ACTUALIZARE 1: După câteva ore de audiere, Gheorghiţă Gavril a fost reţinut de procurorul de caz, care a semnat o ordonanţă în acest sens. El îşi va petrece noaptea la arest, iar mâine va fi prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorii de la Bicaz vor decide dacă bărbatul merită să ajungă după gratii pentru 30 de zile.

Știre inițială: Bărbatul care l-a lovit cu pumnul pe agentul Ionuț Găburoi, în noaptea de 17 spre 18 decembrie, a fost ridicat, astăzi (19 decembrie), de la locuința sa din Borca, unde stătea ascuns. Gheorghiță Gavril are 37 de ani și până acum a dat de mai multe ori examen pentru obținerea permisului de conducere, dar n-a reușit niciodată să depășească statutul de ”respins”. Polițiștii bănuiau că poate fi acasă, dar nu aveau voie să intre în curtea lui fără autorizația sau mandat de aducere și astăzi, imediat ce au obținut documentul, s-au dus și l-au ridicat. Bărbatul a fost condus la Parchetul Bicaz, unde se află în lucru un dosar de ultraj pe numele său. De asemenea, el va fi cercetat pentru conducere fără permis. În dosarele de ultraj, competența este exclusiv a procurorului, deci numai magistratul care va instrumenta cauza va decide dacă ia vreo măsură preventivă împotriva agresorului.

Reamintim că agentul Ionuţ Găburoi, care lucrează la Formaţiunea rutieră Bicaz, a fost lovit cu pumnul, în noaptea de 17 spre 18 decembrie, în timp ce se afla în misiune la Borca. Polițistul a oprit un autoturism care circula cu viteză, iar bărbatul care a coborât de la volan l-a pocnit direct cu pumnul în faţă şi apoi a fugit, abandonând maşina. Agentul a tras după agresor, dar nu l-a nimerit. Rămâne de văzut dacă procurorul va considera că Gheorghiță Gavril prezintă pericol public și-l va trimite în fața instanței, cu propunerea de arestare sau îl va cerceta în stare de libertate. (C.M.)

Articolul precedentSoldat profesionist din Piatra-Neamț, implicat în fraudarea unor concursuri
Articolul următorConsiliul Local Piatra Neamț – convocat în ședință extraordinară pe 23 decembrie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.