Ieri, 18 aprilie, un bărbat de 63 de ani din Săvineşti a apelat la poliţie pentru aplanarea unui conflict cu fosta sa soţie, în vârstă de 53 de ani. Ajunşi la locuinţa în cauză, poliţişti au aflat că, pe numele bărbatului, Judecătoria Piatra Neamţ a emis, la data de 18 aprilie 2021, un ordin de protecţie. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 13- 18 aprilie, chiar reclamantul i-ar fi adresat fostei sale soții, în mod repetat, amenințări cu acte de violență, pentru a pătrunde în locuinţa de unde fusese evacuat, încălcând astfel prevederile ordinului de protecţie. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea ordinului de protecţie şi ameninţare. Astăzi, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Într-o situaţie similară se află un bărbat de 57 de ani din Răuceşti, care a fost ridicat, sâmbătă, 17 aprilie, de poliţiştii Secţiei Rurale Târgu Neamţ pentru că nu a respectat ordinul de protecţie emis de instanţa de judecată, a făcut scandal şi a fost violent cu concubina sa.

Acesta s-a dus la locuinţa comună, a lui şi a concubinei, de care nu avea voie să se apropie potrivit ordinului de protecţie, a făcut scandal, a ameninţat-o şi a lovit-o pe femeie. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare, lovire și alte violențe și nerespectarea hotărârii judecătorești.

Ieri, scandalagiul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 30 de zile.

A.C.

Articolul precedentUrcă la 12 numărul localităților cu rată mare de infectare. 4 localități din Neamț n-au nici un caz
Articolul următorTerapii gratuite acasă la 12 copii din Roman