pietricica turism

Un bărbat din Ștefan cel Mare și o femeie din Grumăzești au consumat duminică, 20 ianuarie, băuturi alcoolice, după care s-au suit la volan. Aceștia au fost însă depistați de polițiști care au constatat că ambii aveau alcolemii de 0,70mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 20 ianuarie, poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ au depistat în localitatea Girov, un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din Ştefan cel Mare. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, se precizează într-un comunicat al IPJ Neamț.

În aceeași zi, doar că la Târgu Neamț, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Târgu-Neamţ au surprins în trafic o femeie de 50 de ani, din Grumăzeşti, care conducea un autoturism pe strada Mihail Sadoveanu din oraș.

Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condusă la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, mai spun cei de la IPJ Neamț, în  același comunicat. (I.Ș.)