***** ACTUALIZARE:

ISU Neamț face precizări în acest caz: ”Sâmbătă, 06.10.2018, la ora 08:47, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, despre faptul că un bărbat este căzut peste parapetul de protecţie al drumului naţional, în apropierea albiei râului Bistriţa, pe raza localităţii Dreptu, comuna Poiana Teiului.

La locul evenimentului s-au deplasat, de urgenţă, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentul de pompieri Târgu Neamţ – Garda nr. II Poiana Teiului, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, cu modul de descarcerare şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor.

Conform procedurilor specifice, forţele sosite la locul evenimentului au balizat zona, după care au intervenit pentru degajarea bărbatului (căzut de la o înălţime de aproximativ 3 metri) pe un plan semidur,  în dreptul zonei unde a fost găsit (în apropierea albiei râului Bistriţa).

În urma analizării stării victimei, salvatorii nemțeni au constatat că bărbatul era inconștient și nu prezenta leziuni sau fracturi vizibile.

Imediat, echipajul de paramedici a început manevrele de resuscitare,  fiind solicitat şi un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ (SAJ).

După sosirea acestuia la locul evenimentului, s-a continuat aplicarea manevrele de resuscitare,  împreună cu paramedicii SMURD, timp de 58 de minute, așa cum prevede protocolul medical.

Din nefericire, persoana nu a putut fi salvată, cadrele medicale ale echipajului Serviciului de Ambulanţă Judeţean declarând decesul acesteia.

Ulterior, victima a rămas sub supravegherea organelor de cercetare prezente la locul incidentului, în vederea desfăşurării activităţilor specifice, până la sosirea personalului din cadrul Serviciului de Medicină Legală Neamţ, care au competenţe în astfel de situaţii”.

***** ȘTIRE INIȚIALĂ:

În această dimineață, 6 octombrie, cadavrul unui bărbat a fost găsit în albia unui pârâu din localitatea Dreptu, comuna Poiana Teiului. Cel mai probabil, omul a căzut de pe dig și, la contactul cu solul, s-a lovit fatal.

Potrivit celor de la ISU Neamț, cei care l-au scos din albie n-au putut decât să constate decesul, orice manevre de salvare fiind inutile. Bărbatul a fost identificat și, din primele informații, se pare că sora lui a declarat că n-a mai ajuns aseară acasă.

Articolul precedentPiatra Neamț, secția 43: Primul votant s-a dus pe ocolite la piaţă
Articolul următorL5B Voinţa Valea Ursului-Siretul Doljeşti – dispută pentru locul I
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.