Un bărbat de 43 de ani, din Roman, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie cercetat pentru proxenetism. Reţinerea a avut loc după o amplă acţiune, desfăşurată ieri, 29 iulie, în cadrul căreia poliţiștii de la investigații criminale din IPJ Bacău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, au efectuat şapte percheziţii domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de proxenetism.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie – iulie anul acesta, 30 de tinere ar fi desfăşurat activităţi de prostituţie, ajutate de 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 31 şi 48 de ani şi o tânără, de 26 de ani, care ar fi înlesnit practicarea prostituţiei, prin promovarea de anunţuri pe site-uri de matrimoniale, în 10 imobile situate în municipiile Bacău şi Roman. Poliţiştii au efectuat şapte percheziţii domiciliare în municipiul Bacău şi în judeţele Constanţa, Galaţi şi Neamţ, unde au găsit şi ridicat, în vederea confiscării, 17 telefoane mobile, 14.730 de lei, 8.530 de euro, 160 de lire sterline, 100 de dolari, 2 pistoale cu bile supuse autorizării, un cuţit şi înscrisuri“,  a declarat inspector principal Cătălina Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Şase persoane au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Bacău, pentru audieri. În baza probatoriului, cinci bărbaţi şi o femeie au fost reținuţi de poliţişti, pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Unității Centrale de Analiză a Informaţiilor din Poliția Română. La percheziţii au participat și luptători pentru acţiuni speciale din Bacău, Constanţa, Galaţi şi Neamţ.

Angela Croitoru

Articolul precedentAccident la Tașca. O femeie a decedat la spital
Articolul următorFoto. Sancţionaţi pentru că au aruncat gunoiul aiurea
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.