Plângerea unei femei de 37 de ani, din Zănești, depusă la poliție, în ziua de 1 octombrie, a condus la arestarea unei rude îndepărtate de-a acesteia. În esență, femeia a declarat că fiica sa, în vârstă de 16 ani, ar fi fost violată de bărbatul respectiv, care are 34 de ani. Din cercetările făcute de polițiști a rezultat, însă, că nu a fost vorba despre viol, însă bărbatul într-adevăr a atins-o pe fată și i-a făcut avansuri. Prin urmare, cum este vorba despre o minoră în cauză, iar legea stabilește că agresiunea sexuală este ”actul de natură sexuală (altul decât violul n.r.) cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”, bărbatul a fost reținut.

În ziua de 2 octombrie, el a fost prezentat Judecătoriei Piatra-Neamț, iar instanța a decis: ”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ privind pe inculpatul Hriţuc Daniel, aflat în Centrul de reţinere şi arest preventiv Neamţ şi dispune arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.10.2018 până la data de 31.10.2018 inclusiv, luând act că inculpatul este cercetat în dosarul de urmărire penală nr. 4209/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ pentru săvârşirea infracțiunii de agresiune sexuală, prevăzută de art. 219 alin. 1 și alin.2, lit.c Cod penal, respingând ca nefondată solicitarea formulată de avocatul inculpatului de a se lua faţă de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu sau măsura preventivă a controlului judiciar. În baza art.272 Cod Procedură Penală dispune avansarea onorariului avocatului desemnat din oficiu inculpatului din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul de avocaţi Neamţ, în cuantum de 130 lei, pentru avocat Rusu Cora Florentina”.

Daniel Hrițuc are termen de 48 de ore să atace decizia instanței, cu speranța că va obține, așa cum a cerut avocata lui, arest la domiciliu sau control judiciar.

C.M.