Un bărbat din judeţul Iaşi este cercetat, în libertate, pentru “dare de mită”, fiind acuzat că a încercat să convingă cu 700 de lei un agent de la IPJ Iaşi “să distrugă actele de constatare şi să nu-i întocmească dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat”.

Bărbatul a fost prins în flagrant, miercuri, 18 octombrie, de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

“În fapt, în ziua de 9 septembrie, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, polițistul l-a suprins pe B.M.D. în timp ce conducea pe drumurile publice un autoturism având permisul suspendat. A doua zi, conducătorul auto l-a contactat pe agentul de poliție şi i-a promis suma de 500 lei în scopul arătat mai sus. Polițistul a denunțat fapta la DGA iar, ulterior denunțului, în ziua de 17 octombrie, bărbatul l-a contactat din nou şi i-a promis 700 lei în același scop”, potrivit unui comunicat de presă emis de DGA-SJA Iaşi. (ZCH NEWS)