0:00

Echipele care îşi propun să atingă performanţa barajului pentru promovarea în Liga a III-a (L3) au de îndeplinit o serie de condiţii. Desigur, cele sportive sunt importante, dar cele administrative se anunţă totuşi decisive. Una dintre condiţiile administrative pare extrem de dificil de îndeplinit de multe echipe aflate pe poziţii fruntaşe şi care îşi doresc să ajungă la baraj. Despre ce este vorba? Cităm din Regulamentul de promovare în Liga a III-a pentru sezonul 2017-2018: „Asociaţiile judeţene de fotbal, respectiv, AMFB, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 11 iunie 2018, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului. Echipele care nu vor transmite Certificatul de Identitate Sportivă până la termenul prevăzut în prezentul Regulament nu vor avea drept de participare la jocul de baraj”.

BARAJ L3: UN DOCUMENT, decisiv pentru a promova?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinisterul Tineretului şi Sportului (MTS) a actualizat lista grupărilor cu Certificat de Identitate Sportivă (CIS) în ianuarie 2018, iar situaţia este îngrijorătoare, cel puţin în cele 6 judeţe ale Regiunii Nord-Est:

  • În judeţul Bacău, lidera la zi, Gauss Bacău (49 de puncte în clasament) deţine CIS din anul 2017, lucru care nu este valabil şi pentru echipa de pe locul doi, Viitorul Curiţa (43 de puncte).
  • În judeţul Botoşani, Avântul Albeşti (loc 1 – 33 de puncte), TransDor Tudora (loc 2 – 29 de puncte) sau Pro Sport Vârful Câmpului (loc 3 – 29 de puncte) nu deţin certificate de identitate sportivă. Ar putea merge la baraj Unirea Săveni (loc 5 – 17 puncte) care deţine CIS din 2006.
  • În judeţul Iaşi, lidera la zi, Victoria Leţcani (loc 1 – 51 de puncte) şi ocupanta locului secund, Unirea Mirceşti (loc 2 – 39 de puncte) nu deţin CIS. Singurele echipe cu CIS din L4 Iaşi sunt CS Tomeşti (loc 6 – are din 2013) şi Stejarul Bârnova (loc 12 – 2015).

BARAJ L3: UN DOCUMENT, decisiv pentru a promova?, ZCH NEWS - sursa ta de informații

  • Dintre cele 5 candidate teoretice la play-off din Liga a IV-a Neamţ, trei deţin acest CIS (CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – din 2016, Cimentul Bicaz – din 2002 şi Speranţa Răuceşti – din 2015). Celelalte două (Victoria Horia şi Bradu Borca) nu apar în documentele MTS.
  • În judeţul Suceava, Şomuz Fălticeni (loc 1 – 33 puncte) a obţinut CIS în 2010, în timp ce Progresul Frătăuţii Vechi (loc 2 – 28 de puncte) nu are acest document. În schimb, formaţia Juniorul Suceava (loc 3 – 24 de puncte) deţine CIS din 2014.
  • În judeţul Vaslui, primele două clasate deţin CIS. FC Vaslui (loc 1 – 29 de puncte) are documentul din 2002, iar urmăritoarea, Flacăra Muntenii de Sus (loc 2 – 26 de puncte), din 2009. Huşana Huşi (loc 3 – 23 de puncte) nu deţine CIS.

Pentru promovarea în L3 în 2018, datele de disputare stabilite sunt: 16 iunie, ora 18:00, turul, și 23 iunie, ora 17:30, returul. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentVIDEO PMP va propune în CJ o declaraţie simbolică de unire cu Republica Moldova
Articolul următorL4: CSM Ceahlăul-Moldova Cordun 6-0 * Gabriel Rădulescu: „Așteptăm cu interes jocurile viitoare!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.