După ce două delegații, mai mult sau mai puțin oficiale ale Primăriei Piatra Neamț, au fost în orașe înfrățite din Franța și Israel, a venit rândul oficialilor locali să întoarcă ospitalitatea și să găzduiască delegațiile fraterne. Prilejul Zilei Naționale a României este unul excelent, deoarece el permite alocarea de fonduri și pregătiri oficiale. Potrivit unui proiect de hotărâre promovat de Gheorghe Ștefan, pentru primirea delegațiilor străine se vor aloca de la fondul pentru cultură, sport și recreere 20.000 de lei.

Reamintim cititorilor noștri că, recent, au vizitat Roanne viceprimarul Dragoș Chitic și secretarul Florin Fecic, fără ca această vizită să fie trecută prin Consiliul Local. Nici rezultatele vizitei nu au făcut obiectul unei informări către plenul consiliului, care ar fi putut afla, odată cu locuitorii municipiului, cât a costat deplasarea.

Săptămâna aceasta, o altă delegație a plecat într-o vizită și mai discretă, dar pregătită de mai mult timp, taman în Israel, spre un alt oraș înfrățit. Delegația este formată din Bogdan Pușcașu, administratorul orașului, care probabil a fost ales să țină locul primarului Ștefan, și Vasile Vișan. În ce calitate a plecat ultimul nu a reușit să ne lămurească niciunul dintre oficialii rămași, mai ales că Vasile Vișan nu mai are vreo calitate oficială la primărie. Cei mai mulți au opinat că a plecat pe banii domniei sale, folosind acest prilej precum și relațiile mai vechi pe care la avea în zona respectivă. Din același grup sau delegație, este greu de încadrat din punct de vedere oficial, face parte și Gheorghe Munteanu, venerabilul director al Centrului Social „Pietricica”, membru de vază al Consiliului de Administrație de la Urban SA și angajat al SC Publiserv SRL, toate instituții în care Primăria este parte activă. Chiar și așa, este greu de înțeles calitatea oficială a domniei sale în delegație, dacă nu există cumva, sau va exista de acum înainte, o fericită invitație nominală. N-ar fi de mirare, deoarece dl. Munteanu era primar la Piatra Neamț înainte de 1989 și cunoștea foarte bine familiile care acum trăiesc în Israel. (V. BĂLĂNESCU)

Articolul precedentCasa de Pensii trimite 121 de nemțeni la tratament
Articolul următorASSOC Baia-Mare, doar acord de principiu