0:00

Tot mai mulţi români sunt copleşiţi de ratele creditelor ipotecare. Dacă au întârzieri la plata ratelor și dacă nu ajung la o înțelegere pentru reeșalonarea acestora, banca îi poate scoate în stradă prin executare silită. Ce se întâmplă mai departe? Terenuri, apartamente, case, vile, toate sunt scoase la licitație pe site-urile băncilor. Dacă ești în căutarea unui imobil și dispui de toți banii pe loc, oferta este destul de variată, pentru toate buzunarele. Ca peste tot, și în Neamț datornicii la bănci sunt nevoiți să-și vadă proprietățile scoase la licitație, de la apartamente până la hoteluri.

Băncile scot la licitație imobilele datornicilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

BCR: Casă la Girov cu 535.058 lei

Prețul de pornire pentru o vilă în satul Oniceni, cu 12 camere și 1.746 mp de teren aferent este de 191.250 lei.

În Ruseni, com. Borlești, o casă cu etaj și 3.580 mp teren, costă 249.229 lei.

Pentru o casă în Gârcina de 335 mp plus 1.250 mp teren, licitația începe de la 245.880 lei.

În Oanțu găsim o casă cu etaj de 113 mp la prețul de 107.083 lei.

O casă în Piatra Neamț cu trei camere și 258 mp teren valorează 296.696 lei.

În Roznov, o casă de pe strada Gării cu 9 camere și 1.161 mp teren costă 93.164 lei.

În Durău, o casă cu 7 camere și o mie de metri pătrați teren aferent costă 215.142 lei.

Licitație se va organiza și pentru o casă din Piatra Neamț, de pe strada Piscului, cu o suprafață utilă de 66 mp și 202 mp teren aferent, care va porni de la 76.377 lei.

Un alt apartament din oraș, pe strada doctor Gheorghe Iacomi, cu 4 camere, construit în 1985, pleacă de la prețul de 156.975 lei.

În Roman, 1.230 mp de teren intravilan pe care se află o casă compusă din demisol cu 4 magazii și 3 holuri și parter compus din 7 camere, 3 holuri și o terasă. Descrierea de pe site-ul BCR este mai detaliată: finisaje interioare de calitate inferioară, pereti nefinisați, fără tâmplărie interioară și exterioară, fără încălzire, fundație din beton, structură din cărămidă, învelitoare din tablă, pentru toate acestea prețul de pornire a licitației este de 161.131 lei.

Recordul pe site-ul BCR în Neamț îl bate o casă din Girov, cu 6 camere și 3.400 mp teren. Prețul de pornire este de 535.058 lei. Apartamentele au fost la mare căutare prin această metodă de cumpărare, deoarece pe site-ul băncii, din 38 de apartamente scoase la licitație pe site, 30 s-au vândut.

Licitație pentru hotel în Durău

Hotelul este localizat în partea centrală a stațiunii Durău, comuna Ceahlău, jud. Neamț, în vecinătatea hotelurilor Bistrița și Bradul. Beneficiază de acces facil spre pârtia de schi din zonă, drumul este asfaltat. Proprietatea este compusă din construcția cu destinație hotelieră realizată în anul 2004, suprafață utilă de 875,82 mp și teren de 662 mp (conform actelor) și 752 mp (conform măsurătorilor). Hotelul dispune de 20 de camere, restaurant, bar și terasă proprie. Construcția este în conservare din anul 2010 fiind debranșată de la rețelele de utilități (mai puțin energie electrică). Bucătăria, barul și restaurantul nu sunt utilate, respectiv mobilate. Hotelul se prezintă în stare bună, cu amenajări interioare/exterioare și finisaje de calitate la nivelul anului 2004. Este dotat cu sistem de avertizare la incendiu. Toate acestea pornesc de la 220.000 euro.

Băncile scot la licitație imobilele datornicilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

BRD: Casă în Alexandru cel Bun cu 1.197.600 lei

Ofertele unităților bancare Raiffeisen și BRD nu sunt așa bogate, în comparație cu banca anterior menționată. Ceea ce înseamnă că nemțenii care au credite la acestea două sunt mai buni platnici. Cu toate acestea, 18 oferte imobiliare se găsesc pe site-ul Raiffeisen pentru județul Neamț. Așadar, o casă cu 3 camere din comuna Grițieș, construită în 1970, cu 1.377 mp teren este scoasă la licitație, pornind de la 14.770 euro.

O hală comercială de producție construită în 1970 de 3.121 mp se scoate la licitație pornind de la 11.834 euro, în localitatea Bărăști, comuna Boroaia. Hala este compusă din cameră de vopsit, depozit materii prime de 220 mp și anexe.

Un apartament cu 2 camere din Roman, construit în 1959, semidecomandat, parchet, gresie, faianță, termopane, centrală, apometre, toate utilitățile valorează 10.200 euro.

Un apartament cu 3 camere în Bicaz cu utilități complete, diverse îmbunătățiri: gresie, faianță, parchet, termopan, ușă metalică, încălzirea se face prin centrală termică proprie. Amplasarea este favorabilă, conform descrierii de pe site, într-un mediu plăcut și civilizat. Cu 3 camere, confort 1, la etajul 4 și pleacă de la 16.350 euro.

Pentru un apartament cu 2 camere din Piatra Neamț, prețul de pornire este 21.825 euro. Toate utilitățile, termopan, gresie, faianță, ușă metalică, orientare S-E, confort 1 pe str. G. Călinescu.

O casă în Dumbrava Roșie, sat. Cut, cu parter și mansardă, două băi, patru dormitoare, living, bucătărie și casa scării, construită în 2006, prețul de pornire este de 41.250 euro.

Un apartament de 4 camere de pe str. Orhei este scos la licitație de BRD, începând cu 42.525 euro. Un teren de 946 mp împreună cu locuință desfășurată pe 4 nivele, executată cu fundații de beton, finisaje superioare, se vinde cu CF 50416, în comuna Alexandru cel Bun, pleacă de la 1.197.600 lei.

Cum se pot achiziţiona aceste bunuri imobiliare?
Trebuie urmărite site-urile băncilor pentru a vedea când se organizează licitații și avută în vedere o persoană de contact, de obicei, un executor bancar. Mai departe, trebuie transmisă executorului o ofertă de cumpărare. În plus, trebuie depusă în contul de consemnare, deschis la banca ce execută sau la o altă bancă indicată, o cauţiune în valoare de 10% din preţul de pornire a licitaţiei pentru imobilul respectiv. Suma depusă se recuperează dacă nu se finalizează vânzarea. În mod evident, ca la orice licitaţie, câştigă cel care oferă cel mai mare preţ. Dacă prima licitație nu se realizează, vânzarea se amână la un alt termen, de cel mult 60 de zile. La noua licitaţie, preţul de pornire va coborî la 75% din cel la care a fost evaluat. Persoana care câştigă licitaţia trebuie să depună preţul imobilului înainte de emiterea actului de adjudecare, iar banca ar trebui să elibereze banii din credit înainte de a se constitui ipoteca în favoarea sa. (Ceahlăul®)

Articolul precedentProgram dedicat sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva
Articolul următorMâine, Dinu Huminiuc împlineşte 59 de ani: “Un artist trebuie să aibă şi orgoliu”

1 COMENTARIU

  1. HOTELU de la DURAU , are sistem de avertizare la incendiu tocmai ptr ca a mai luat foc ! 220 de mii euro cu 7licitatii daca se fac nu i au banii astia . ARE 4 ani decand e inchis ,odata ,dupa e asezat chiar langa BISTRITA care stiim cui apartine ,iar la o palma e BRADUL ,care e al unui domn care are jumate din capacitatea de cazare a DURAULUI , cu inca 2 hoteluri . E ca in reclama CU MULT DOMNE ! ,alaturi era mai IEFTIN .

Comentariile sunt închise.