pietricica turism

Cea de-a IX-a ediție a Balului Vânătorilor și Pescarilor “Zimbru” din Târgu Neamț, derulată sâmbătă, 23 februarie, la Hotel “Ozana”, a reunit aproximativ 200 de persoane, vânători şi invitați de seamă. Toți vânătorii din Asociația Vânătorilor și Pescarilor „Zimbru” și-au luat soțiile, prietenii, colaboratorii și s-au adunat, cu mic, cu mare, pentru a sărbători încheierea sezonului de vânătoare. Meniul, desigur, a fost cu specific vânătoresc, cu un aperitiv compus din salam şi cârnaţi de mistreţ, patsramă de mistreţ şi de cerb, prepeliţă. Au mai fost bifate meniurile compuse din mâncărică rece de iepure şi cărpioară, păstrăv la grătar, friptură de mistreţ. Toate bucatele asortate, evident, cu pălincă și vinuri alese.

La eveniment au participat reprezentanţi ai asociaţiei, în frunte cu Ion Huţanu, preşedintele asociaţiei, directorul executiv Eugen Nica, Geo Afetelor, organizatorul acestei ediţii, Aurel Munteanu, fostul şef al Poliţiei Neamţ, Ioan Tănăselea, primarul comunei Urecheni, Vasile Gavriliu, administratorul public al comunei Pipirig, Doru Gaiţă, consilier local la Târgu Neamţ. Pe lângă membrii asociaţiei, la această ediţie au participat vânători din Bacău, Iaşi,  Roman, Piatra Neamţ și Bicaz. Gazda evenimentului, Florin Şoric, patronul hotelului “Ozana” s-a ocupat şi el de buna organizare a evenimentului.

Evenimentul a fost deschis de către Geo Afetelor, organizatorul acestei ediţii şi şeful grupei pe fondul de vânătoare din Pipirig: „Bine aţi venit la această ediţie a balului vânătorilor din cadrul asociaţiei Zimbru din Târgu Neamţ. Vom avea preparate vânătoreşti, un vin de calitate şi vă urăm distracţie plăcută şi poftă mare! Sperăm să vă simţiţi bine şi să ne vedem şi la anul”.

Ion Huţanu, preşedintele asociaţiei: „În calitate de preşedinte al asociaţiei vă pot spune că sezonul de vânătoare 2019 s-a încheiat bine şi cu rezultate bune. Suntem mulţumiţi. Ne-am adunat aici toţi membrii asociaţiei, alături de familie, aşa cum e tradiţia. Toţi membrii asociaţiei sunt mulţumiţi de rezultatele sezonului de vânătoare care tocmai a trecut. Vă mai pot spune că nu au fost probleme cu braconajul, avem paznici de vânătoare care se mobilizează şi iarna. De asemenea, s-a pus şi hrană la animalele din pădure. La unele grupe de vânătoare s-au făcut câteva schimbări cu alţi şefi şi paznici de vânătoare, acolo unde s-au găsit nereguli. Vânătorii noştri au fost mulţumiţi de aceste schimbări survenite”.

Atmosfera a fost întreţinută de formaţia „Allegro Band” din Paşcani, care a scos la dans vânătorii şi soţiile lor.

Suntem deosebiţi de onoraţi să fim invitaţi aici. Noi, partenerii de la Bacău, alături de formaţia Allegro, ne simţim extraordinar de bine, pentru că aici este o castă selectă şi oameni minunaţi. Îi aşteptăm şi noi la Bacău cu aceeaşi ospitalitate şi prietenie. Am mai fost invitat şi la alte ediţii. După încheierea unui sezon de vânătoare îmbelșugat trebuie să şi petrecem. La această ediţie m-a impresionat bucatele alese, preparatele elaborate, lucruri făcute cu suflet şi gust. A fost o ediţie foarte bine organizată”, ne-a declarat şi inginerul clinic Romeo Enea din Bacău.

Ca orice bal, și petrecerea vânătorilor de la Târgu Neamț a avut o tombolă, cu produse vânătorești și suveniruri. La această ediţie premiul cel mare a constat într-un mistreţ, locul II – un căprior, locul III – un peşte de 10 kg, locul IV – 4 iepuri, locul V – 3 raţe sălbatice, locul VI- 3 fazani, iar la suveniruri enumerăm cuţite şi alte obiecte vânătoreşti.

C.T. STURZU