politia-neamt-sediu-02Concursurile organizate de IPJ Neamț pentru ocuparea a 61 de posturi s-au încheiat. Au fost depuse câteva contestații, dar nu de cei care au fost respinși, ci de candidații care au obținut note mari și aveau impresia că merită mai mult. Rezultatele finale n-au fost modificate de aceste contestații, însă, și lucrul care îi bucură pe cei din conducerea inspectoratului este că toate posturile s-au ocupat.

Singura situație care, deocamdată, este neclară este la specialitatea “poliție rutieră” unde s-au înscris doi candidați pe un singur post. Marius Gherghel și Marius Dragoș Velichi au obținut aceleași note: 7,45 la testul scris și 9,50 la evaluarea performanței fizice. Așa că singura modalitate de a-i departaja este un interviu structurat pe subiecte profesionale. Locul și tematica interviului vor fi stabilite de comisia centrală de concurs, căreia i s-a adus la cunoștință situația.

În rest, candidații care au dat examen pentru posturile de ordine publică urban și rural și conductorii pentru câini au obținut note foarte bune.  De exemplu, pentru funcția de ofițer, prin reîncadrare, a fost admis Cristian Condurat, care a obținut 9,80 la testul scris și 10 la probele sportive. Principalul său contracandidat, Sergiu Vasile Burțilă, a fost respins cu notele 9,40 la test și 10 la probele sportive.

Cea mai mare notă la ordine publică mediul urban a fost obținută de Crina Maria Catană, care a luat 10 curat la ambele probe, iar la ordine publică rural de Ana Maria Ramașcanu Dominte, care a luat 9,70 la testul scris și 8,75 la probele sportive. La conductori câini primul pe listă este Marian Kamil Cucu, care a obținut 8,80 la testul scris și 10 la evaluarea performanțelor fizice. (C.M.)