Actualizare: Din păcate, băiețelul dus în comă la Spitalul Clinic de Urgenţă Sfânta Maria din Iaşi s-a stins din viaţă, luni, 13 decembrie.

“Băieţelul a ajuns la noi politraumatizat în urma strivirii prin alunecare de buşteni. A fost admis în clinica ATI, unde s-a iniţiat imediat tratamentul suportiv maximal, dar leziunile cerebrale date de resuscitarea prelungită cât şi leziunile date de strivire – hepatice, pulmonare, renale au dus, din păcate, la decesul pacientului. Transmitem pe această cale, încă o dată, condoleanţe familiei“, a declarat Lavinia Ionescu, purtătorul de cuvânt al spitalului ieşean.

IPJ Neamţ a schimbat încadrarea dosarului penal in rem deschis iniţial pentru vătămare corporală din culpă, în ucidere din culpă.

Știre inițială: Un băiețel de 12 ani care se juca în apropierea unor bușteni, în comuna Piatra Șoimului, a fost rănit astăzi, 30 noiembrie, în jurul orei 16,00, când unul dintre aceștia s-a răsturnat și a căzut peste el.

Pompierii au intervenit cu un echipaj SMURD și unul pentru decarcerare, au eliberat copilul și l-au transportat la UPU Piatra Neamț.

Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că un copil în vârstă de 12 ani se afla sub un buștean.

Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au intervenit pentru îndepărtarea acestuia și imediat au început manevrele de resuscitare. Din fericire, copilul a răspuns acestor manevre, ulterior fiind transportat la UPU Piatra Neamț”, se notează un comunicat ISU Neamț.

Politiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, iar cercetările continuă pentru stabilirea, cu exactitate, a circumstanțelor în care s-a produs accidentul.

Angela Croitoru

Articolul precedentApa Serv angajează instalator
Articolul următorFOTO. Incendiu la cantonul silvic de la Gârcina
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.