Actualizare: Din păcate, copilul s-a stins din viață la Spitalul „Sf. Maria” Iași luni, 28 iunie. Nici medicii ieșeni nu l-au mai putut salva, dată fiind starea lui gravă, după ce a stat câteva minute sub apă.

Actualizare: În această seară, medicii de la UPU Piatra-Neamț au decis ca tânărul să fie transferat la Iași, din cauza stării grave în care era. După ce au obținut acordul de transfer și l-au stabilizat, el a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Județean pentru copii „Sf. Maria” Iași.

Un băiat, de 13 ani, a fost la un pas de moarte, după ce s-a înecat într-o acumulare rămasă de la o fostă balastieră de pe râul Bistrița, la Săvinești. Pe la ora 14.15 prietenii lui au sunat disperați la 112 și foarte rapid la fața locului au ajuns pompierii de la Piatra-Neamț cu autospeciala pentru scafandri și ambulanța SMURD-TIM.

Pompierii au reușit să-l scoată din apa adâncă. Intervenția echipajului medical a fost salvatoare, băiatul fiind resuscitat mai bine de o oră și jumătate, până a dat primul semn de viață. Pe la ora 15.45 el a fost readus la viață și apoi a fost transportat imediat la UPU Piatra-Neamț. Următoarele ore sunt vitale pentru el.

Angela Croitoru

Articolul precedentCOD GALBEN în zona de munte a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava
Articolul următorA furat 900 de lei de la păcănele, polițiștii au recuperat paguba