Drutu si Babeanu in aparare

HCM Baia Mare și HCM Roman vor juca din nou, de această dată în campionatul Ligii Naționale feminine de handbal, sâmbătă, 27 septembrie, de la ora 11.30, pe terenul campioanei. HCM Roman şi HCM Baia Mare s-au mai întâlnit de două ori în acest an, în finala Cupei şi în Supercupă. A câştigat, de fiecare dată, echipa din Maramureş, după jocuri în care cea romaşcană a ieşit de pe teren cu fruntea sus. HCM Baia Mare vine după o ”furtună”, în urma căreia antrenorul Costică Buceschi putea fi demis, după înfrângerea de la Brașov.

“Sper să reuşim un joc echilibrat în meciul foarte greu de la Baia Mare şi să încheiem prima parte a turului cu o victorie la Târgu Mureş”, a afirmat antrenorul Florentin Pera. De partea cealaltă debutul de sezon nu a fost cel aşteptat de campioana României. Înaintea meciurilor cu HCM Roman (sâmbătă) şi CSM Bucureşti (5 octombrie), “principalul” băimărenilor are o soluţie în plus: Alexandra Nascimento. Brazilianca a intrat în programul echipei, după o accidentare suferită în vară, la un turneu de pregătire. Extrema dreaptă reprezintă o adevărată gură de oxigen pentru HCM Baia Mare, având în vedere valoarea şi experienţa campioanei mondiale.

Nascimento este cel mai important transfer efectuat de campioană în vară şi poate fi utilizată, la nevoie, şi pe postul de inter dreapta. “O vom vedea pentru prima dată la meciul cu HCM Roman şi sper să ajungă cât mai rapid la un nivel ridicat pentru partida cu CSM Bucureşti. Alexandra se antrenează foarte bine şi sper să nu mai apară probleme medicale”, a declarat tehnicianul Costică Buceschi. (M. STOIAN)