0:00

Municipiul Bacău a primit marți, 2 mai, în mod oficial, titulatura de Capitală a Tineretului din România. „Ceea ce urmează pentru noi este o colaborare intensă cu municipiul Bacău pentru implementarea programului, noi lucrăm deja de 6 luni. Urmează o monitorizare a acordului semnat și vom fi stricți în ceea ce înseamnă urmărirea rezultatelor și monitorizarea indicatorilor. Rolul nostru este și lansarea apelului pentru selectarea următorului oraș”, a declarat Andras Farkas, secretar general al programului „Capitala Tineretului în România”, într-o conferinţă de presă.

Titulatura de „Capitală a Tinerilor din România” a fost preluată de la municipiul Timișoara, care a deținut-o în ultimele 12 luni. În cadrul aceleiași conferințe de presă a fost lansat și apelul pentru selecția viitoarei Capitale a Tineretului din România. Prima rundă de depunere a proiectelor are ca termen limită 16 iulie, moment după care vor fi selectate 3 orașe finaliste. La mijlocul lunii august, vor fi anunțate cele 3 orașe finaliste care, timp de două luni, pot lucra la programe. În noiembrie, atunci când la Bacău va avea loc Summit-ul Tinerilor din România, va fi anunțat și câștigătorul titlului de Capitală a Tineretului din România 2018.

Bacăul desemnat cu scandal Capitală a Tineretului din România, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAlegerea Capitalei Tinerilor din România nu a fost lipsită de scandalul tipic meleagurilor mioritice. „Federația Tinerilor din Constanța, organizație reprezentativă a tinerilor din Constanța, aduce la cunoștința opiniei publice, în contextul Zilei Naționale a Tineretului – 2 mai, frauda care a avut loc în cadrul competiției Capitala Tineretului din România. Contrar regulamentului competiției, candidaturile nu au fost evaluate conform baremului stabilit (motivație, ecosistem, coerența viziunii, infrastructură, etc.), ci s-a realizat o evaluare subiectivă de către membrii juriului, aceștia manifestându-și opțiunea între cele două orașe candidate – Constanța și Bacău. De asemenea, au existat membri ai juriului care se aflau și află în prezent în relație de dușmănie în raport cu conducerea Federației Tinerilor din Constanța și nu au înțeles să se abțină, ci din contră, au militat activ împotriva candidaturii municipiului Constanța. (…) Din aceste considerente, Federația nu va mai participa vreodată la această competiție în contextul în care ea va fi organizată de către aceleași persoane și recomandă altor municipii să adopte aceeași poziție. Federația va propune ca acest program să fie preluat de către Guvern, prin Ministerul Tineretului și Sportului, pentru a se asigura obiectivitatea jurizării”, se precizează într-un comunicat de presă. (ZCH NEWS)

Articolul precedent1 mai cu amenzi pentru viteză
Articolul următorInvitație: S-o dăm în mintea… jucăriilor!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.