0:00

BACĂU: Ziua porţilor deschise, pentru cei mici, la jandarmi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMarţi, 24 martie 2015, începând cu ora 10:00, la sediul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău s-a desfășurat ZIUA PORȚILOR DESCHISE, manifestare înscrisă în cadrul campaniei derulate cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la înființarea JANDARMERIEI ROMÂNE. Jandarmii le-au prezentat copiilor o expoziție de tehnică și materiale specifice folosite în cadrul misiunilor, autovehiculele din dotare, mijloace specifice folosite în activitatea cotidiană. De asemenea, o grupă de jandarmi din cadrul subunității de acțiuni speciale a prezentat câteva exerciții și tehnici de coborâre în rapel de pe clădire. La finalul activității grupa conductori câini serviciu, sub coordonarea domnului plutonier adjutant Oțetea Dragoș a prezentat exerciții de dresaj canin, elemente de dresaj general și de specializare: deplasarea alături de conductor, exerciții de disciplină, întoarcerile, imobilizarea unei persoane violente cu ajutorul câinelui de serviciu, elemente de dresaj recreativ.

Impresii ale cadrelor didactice care i-au însoțit pe copiii prezenți la Ziua Porților Deschise:

D-na ed. Popa Maria, Grădinița nr. 28 (Școala George Bacovia, Bacău) – „O activitate inedită, plină de surprize pentru Albinuțele noastre. Copiii au fost entuziasmați de exercițiile prezentate, de dăruirea și profesionalismul jandarmilor”.

Dl. înv. Păduraru Emil, Școala Gimnazială Letea Veche, județul Bacău – „A fost o activitate atractivă, educativă, în special pe latura de disciplină și ordine; ne-au plăcut exercițiile de escaladare și dresaj canin. Mulțumim jandarmilor pentru invitația lor la această activitate”.

Compartiment informare și relații publice al IJJ Bacău

Articolul precedentNEAMŢ: Rezultatele Concursului de Chimie „Petru Poni”
Articolul următorBOTOŞANI: „Veselie” la volan
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.