0:00

BACĂU: Sindicatul RAFO apelează la Ambasada Rusiei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSindicatul Rafinorul din societatea RAFO Oneşti a dezminţit zvonurile care dau ca sigură începerea lucrărilor de tăiere a instalaţiilor rafinăriei şi vânzarea lor la fier vechi, conform “Deşteptarea”. Zvonurile au apărut cu mult timp înainte, dar au fost accentuate după ce chiar acţionarul majoritar al societăţii a făcut publică intenţia de a dezmebra instalaţiile.

„RAFO – spun liderii sindicatului – există fizic, este în picioare şi se menţine în stare de conservare sub perna de azot, cu întreg fluxul de instalaţii care au funcţionat până în momentul opririi din 2008. Conform celor două audituri tehnice realizate de firme din exteriorul ţării, la solicitarea unei bănci şi a acţionarului majoritar, starea utilajelor statice şi dinamice este impecabilă, ele neavând efectiv ore de funcţionare care ar fi condus la uzura fizică şi pot susţine implementarea unui program de modernizare şi investiţii în vederea pornirii obiectivului. Aplicarea măsurilor propuse spre analiză în AGA din 18 februarie, în speţă dezmembrarea instalaţiilor, va conduce la pregătirea pentru valorificare în mai multe variante a activelor din instalaţiile care nu sunt incluse acum şi în viitor în nicio variantă de modernizare şi investiţii”.

Acţionarul majoritar a investit masiv prin preluarea RAFO în 2006, a reuşit achitarea tuturor creanţelor înscrise în tabloul final al creditorilor din planul de reorganizare, iar dupa şase ani de procese a închis, în 2010, planul de reorganizare şi a salvat RAFO de la faliment. El a plătit peste 400 de milioane de euro, din care 250 de milioane de euro către bugetul de stat central şi local, în afara sumelor cheltuite lunar şi anual pentru întreţinerea rafinăriei şi plata salariaţilor.

“Considerăm – au mai spus liderii sindicatului – că instituţiile locale, judeţene şi centrale, până la nivelul preşedintelui României şi a ambasadei Rusiei în ţara noastră ar trebui, din respect pentru ce au făcut până acum acţionarul majoritar şi administraţia RAFO şi văzând posibilităţile pe care le au în continuare, să-i invite la o serie de consultări pentru a constata motivele reale de stopare a demarării programului de modernizare a RAFO, de ce sprijin moral, logistic, financiar şi de alta natură au nevoie pentru a demara un proiect de dezvoltare şi nu de lichidare a societăţii”.

Articolul precedentSIGURANȚA COPIILOR, PRIORITATE A POLIŢIEI! FLYERE CU SFATURI!
Articolul următorBOTOŞANI: Demisii în bloc în învăţământ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.