stavarache februarie 2015Primarul Romeo Stavarache a avut prima apariție publică oficială, de când și-a reluat funcția în primire, după cele circa 7 luni de arest, relatează “Ziarul de Bacău”. Într-o conferință de presă ținută la Centrul de Afaceri, Stavarache a făcut o scurtă referire la acuzele care i se aduc și a spus că are încredere în justiție. De asemenea, primarul le-a mulțumit celor care au asigurat, pe timpul suspendării, conducerea Primăriei, Vasile Tescaru, Iulian Stoican și Radu Ababei.

”Sunt aici, pentru că Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că mă pot întoarce la Primărie. Aveam de ales, ori să demisionez, ori să mă întorc. După o discuție pe care am avut-o cu colegii mei din administrație, am hotarât să mă întorc și să duc la bun sfârșit ceea ce am promis în 2012, odată cu preluarea celui de-al treilea mandat. Obiectivele pe care ni le-am propus sunt pur administrative”, a precizat primarul Romeo Stavarache.

Principalele probleme pe care le are de rezolvat Primăria, în viziunea primarului Stavarache, sunt investițiile cu bani europeni care trebuie neapărat să se termine în 2015, altfel se pierd finanțările, câinii vagabonzi și parcările. Primarul a anunțat că va coordona personal Direcția de Servicii Publice, până la rezolvarea problemei maidanezilor, dar se are în vedere și crearea unui departament funcțional și eficient de informare și comunicare cu băcăuanii. Și relația cu presa va fi îmbunătățită, se vor organiza săptămânal conferințe de presă. Mai sunt și alte probleme administrative de rezolvat, în relația cu Guvernul. De exemplu, acesta nu a alocat Bacăului niciun ban pentru subvenționarea producerii de energie termică, în timp ce alte orașe cu CET-uri au primit fonduri.

„Bacăul nu este un oraș ciumat, ci un contributor peste medie la bugetul național!”, a spus Stavarache.

Primarul Romeo Stavarache a anunțat organizarea unui referendum local, pentru consultarea cetățenilor din Bacău în două chestiuni: a  parcărilor și a maidanezilor. În domeniul parcărilor, ar fi nevoie de consultarea publică, deoarece se intenționează introducerea unui regulament de închiriere a locurilor de parcare, la sume de circa 5 lei lunar.

„Există spații pe care s-ar putea face parcări mari, dar nu putem, din cauza garajelor închiriate”, a spus primarul.

Prin referendum, s-ar putea lua decizia demolării acestora, pentru a se face loc parcărilor. În chestiunea câinilor vagabonzi care au invadat orașul după ce autoritățile sanitare-veterinare au interzis activitatea de ecarisaj, se va decide prin referendum dacă să se apeleze sau nu la eutansie, în condițiile legii. Referitor la posibilitatea ca, în urma unui vot „milos”, câinii să fie lăsați pe străzi, primarul s-a arătat convins că riscul e minim, deoarece oamenii vor o soluție rapidă a acestei probleme.

Articolul precedentBOTOȘANI: Efectul numirii lui Eduard Hellvig la SRI
Articolul următorCât de sănătos e zahărul pe care îl consumăm?
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.