0:00

BACĂU: Proprietarul RAFO speră să redreseze rafinăria, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAcţionarul majoritar al societatii RAFO Oneşti, Iakov Goldovskiy, a transmis salariaţilor acesteia, prin intermediul liderului sindicatului Rafinorul, Ion Marian, că nu şi-a pierdut speranţa de a salva întreprinderea şi că face, împreuna cu staff-ul său şi cu administratorii societăţii, tot ce este posibil pentru aceasta, informează “Deşteptarea”.

Mesajul a venit într-o scrisoare adresată liderului de sindicat că raspuns la misiva primită de la acesta la începutul lunii februarie, imediat după un alt schimb de mesaje scrise între sindicat şi acţionariatul RAFO. Iakov Goldovskiy s-a declarat surprins de rapiditatea cu care sindicatul i-a răspuns la mesaje şi, de asemenea, de „acuzaţiile” aduse şi pe care le consideră nedrepte cu privire la posibila lichidare fizică a instalaţiilor rafinăriei oneştene. Sindicaliştii i-au reproşat acţionarului majoritar că „încearcă să obţină redresarea financiară a Petrochemical Holding (firma vieneză prin care deţine, majoritar, societatea din Oneşti) în detrimentul lui RAFO”.

„Sunt nevoit să repet încă o dată că investiţiile imense care au fost făcute ca RAFO să fie scoasă din această criza prelungită şi care nu au avut efectul scontat au subminat capacitatea de plată a Petrochemical Holding, ceea ce s-a reflectat negativ asupra situaţiei altor întreprinderi din grup. În pofida acestui fapt, eu continui să caut resurse pentru evitarea falimentului. Cu toate acestea, nu pot să exlud ca pentru acoperirea cheltuielilor curente şi, în acelaşi timp, pentru plata salariilor angajaţilor, va fi nevoie de scoaterea din circuit şi vânzarea părţii din active şi în primul rând a celor care nu au valoare în contextul planurilor de revitalizare a afacerii RAFO”, a declarat Iakov Goldovskiy, acţionarul majoritar al RAFO.

Cei de la Petrochemical Holding consideră greşită propunerea salaraţilor ca AGA din 18 februarie să fie amânată şi susţin că directorul general al rafinăriei, Miroslav Dermendjiev, trebuie să aibă „mână libera” pentru luarea deciziilor extreme pentru evitarea falimentului.

Articolul precedentNEAMŢ: IOAN GYURI PASCU la KM0
Articolul următorBOTOȘANI: Ţepe în tren cu bilete invizibile
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.