hot01* Polițiștii din comuna Pîncești au fost sesizați, la data de 16 martie a.c., în jurul orei 23:00, despre faptul că un bărbat de 35 de ani din comună a fost surprins în locuința unei persoane de 80 de ani, în care pătrunsese pentru a sustrage bunuri. Echipa de cercetare care s-a deplasat la fața locului a stabilit că la data de 16 martie a.c., în jurul orei 22:30, bărbatul în cauză ar fi pătruns fără drept în locuința unei persoane de sex feminin de 80 de ani, din comună și a fost surprins de aceasta în timp ce încerca să sustragă bunuri. Pentru a-și asigura scăparea bărbatul în cauză ar fi agresat partea vătămată care a fugit în curte. Alarmați de strigătele bătrânei vecinii au intervenit, au imobilizat agresorul și au anunțat polițiștii din comună despre eveniment. Persoana vătămată a fost condusă la Spitalul Județean de Urgențe Bacău, unde a primit îngrijiri medicale, fără a necesita internarea. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul tentativei la infracțiunea de tâlhărie calificată.

* La data de 16 martie a.c., în jurul orei 10:30 polițiștii au fost sesizați despre producerea unui accident rutier cu victimă în municipiul Bacău. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că o persoană de sex feminin de 37 de ani, care conducea un autoturism pe strada Nufărului din municipiul Bacău, la intersecţia cu strada Livezilor, nu a acordat prioritate și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o tânără de 28 de ani. În urma impactului, conducătoarea auto de 28 de ani a fost transportată la Spitalul Județean de Urgențe Bacău, unde a primit îngrijiri medicale, fără a fi necesară internarea sa. Ambele persoane implicate în evenimentul rutier au fost testate cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

* Polițiștii oneșteni au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, în urma unor verificări efectuate în colaborare cu reprezentanții societății de distribuție a gazului. În cadrul verificărilor efectuate a fost depistat în flagrant un bărbat de 51 de ani, din Onești, care prin intervenţie neautorizată asupra blocului de măsură (contor de gaze), a efectuat consum fraudulos de gaze. Cercetările continuă, urmând ca la definitivarea lor, dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti, cu propuneri legale.

* La data de 16 martie a.c., în jurul orei 13:00, un echipaj de poliție rutieră aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Victor Babeș din Onești, a depistat în flagrant un localnic de 60 de ani, care conducea un autoturism, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul testării sale cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Onești, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, la aceeași dată polițiștii rutieri au depistat un tânăr de 18 ani, care conducea un autoturism pe strada Victor Babeș din Onești, fără a poseda permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal.

* La data de 16 martie a.c., în jurul orei 18:00, în localitatea Comănești s-a produs un accident rutier cu victimă. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că un tânăr de 26 de ani, din comuna Asău, care conducea o autoutilitară pe strada Ştefan Cel Mare, la intersecția cu strada Republicii, nu a acordat prioritate de trecere unui biciclist de 64 de ani, care circula pe drumul cu prioritate și a intrat în coliziune cu acesta. Biciclistul a fost trasnportat Spitalul Comăneşti pentru îngrijiri medicale și nu a fost necesară internarea sa. Cele două persoane implicate în evenimentul rutier au fost testate cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea 0,00mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul auto și 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru biciclist. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Compartimentul Relații Publice al IPJ Bacău