pietricica turism

politie nu treceBacău – accident rutier produs pe fondul neatenției în conducere

 La data de 3 februarie a.c., în jurul orei 10.30, pe strada Chimiei din Bacău s-a produs un accident de rutier cu victimă.

Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că un băcăuan de 58 de ani, care conducea un autoturism pe strada Chimiei, în apropierea intesecției cu strada Cireșoaiei, pe fondul neatenției in conducere, a pierdut controlul directiei de deplasare și a pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat coliziune cu o autotutilitară cu semiremorcă.

În urma impactului dintre cele două vehicule conducătorul auto de 58 de ani a fost transportat la Spitalul Județean de Urgențe Bacău pentru îngrijiri medicale și a rămas internat.

Cei doi conducători auto implicați în evenimentul rutier au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Furt din locuință, soluționat

Un tânăr de 28 de ani este bănuit de polițiști că ar fi sustras, din locuința fratelui său, trei laptop-uri pe care le-ar fi vândut pentru suma de 120 de lei.

Polițiștii au depistat la data de 3 februarie a.c un bărbat de 28 de ani, bănuit de săvârșirea unui infracțiuni de furt.

În fapt polițiștii din comuna Sascut au fost sesizați de un bărbat din comuna Sascut despre faptul că în dimineața zilei de 2 februarie a.c. persoane necunoscute au pătruns în locuința și au sustras trei laptop-uri și 85 de lei.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că un bărbat de 28 de ani, fractele reclamantului, ar fi pătruns în dimineața zilei de 2 februarie a.c. în locuința fratelui său pe o ușă neasigurată și din interior ar fi sustras cele trei laptop-uri și suma de 85 de lei. Ulterior acesta s-ar fi deplasat în municipiul Bacău și ar fi vândut cele trei laptopuri unui bărbat de 41 de ani, contra pentru suma de 120 de lei.

Polițiștii au depistat cumpărărtorul de 41 de ani, care a recunoscut că a achiziționat cele trei obiecte însă le-a vândut la rândul său unei persoane necunoscute pentru suma de 150 de lei.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Cercetat pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere

La data de 3 februarie a.c., în jurul orei 10.30, polițiștii din comuna Oituz au depistat un localnic de 34 de ani, care conducea un autoturism pe drumul public și tracta o remorcă neînmatriculată.

Din verificările efectuate polițiștii au stabilit că bărbatul în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.

Acțiune desfășurată de polițiști pentru verificarea respectării normelor privind protecția mediului

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au desfășurat la data de 3 februarie a.c. o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor si gestionarea deșeurilor.

În cadrul acțiunii a fost depistat un bărbat care deținea fără drept, la punctul de lucru al societății, 7 litri erbicid din grupa 4 de toxicitate, expirat la data de 31.01.2007, produs ce trebuia retras de la folosire, conform normelor europene.

De asemnea, un bărbat de 57 de ani deținea fără drept, la sediul unei societăți comerciale 10 litri erbicid clasificat ca iritant si 3 litri insecticid clasificat ca iritant, ambele expirate, produse care trebuiau retrase de la folosire conform normelor în vigoare.

Produsele identificate au fost indisponibilizate.

Polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de utilizarea de produse de protecţie a plantelor neautorizate şi neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, conform O.U.G 195/ 2005 privind protecţia mediului.

Alcool la volan

La data de 03 februarie a.c. în jurul orei 21.00, patrula de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Oneşti, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DJ 119 A, din comuna Urecheşti, a depistat un localnic de 51 de ani, care conducea un autoturism și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării sale cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Oneşti, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal. (Compartimentul de Relaţii Publice IPJ Bacău)