0:00

BACĂU: Fiind vecini cu sonda, furau gazolină!, ZCH NEWS - sursa ta de informații* La data de 19.05.2015 in jurul orelor 17.30 lucrătorii Postului de Poliţie Glăvăneşti, au fost sesizaţi telefonic de către un tânăr de 23 ani din com. Motoşeni, jud. Bacău, agent de pază la o societate comercială ce asigură paza unui grup de sonde din zona Glăvăneşti, despre faptul că a surprins la una din sonde, 2 bărbați, unul de 53 ani și unul de 25 ani, în timp sustrăgeau condens (gazolină). La fața locului, polițiștii de la postul de poliție au constatat că bărbatul de 53 ani, deţine un teren proprietate situat pe raza satului Răzeşu, com. Glăvăneşti, jud. Bacău, unde are amplasată o fermă de animale. La limita proprietăţii acestuia este amplasată o sondă care are instalat un dispozitiv de încălzire a gazului metan (încălzitor), acesta fiind prevăzut cu un ventil tip robinet, unde agenţii de pază au identificat un dispozitiv confecţionat artizanal ce era montat la robinetul sondei, iar furtunul dispozitivului fiind introdus într-un recipient din plastic. La sosirea agenţilor de pază la faţă locului, cei doi suspecți, profitând de faptul că sonda este la limita proprietăţii acestora, au reuşit să-şi însuşească recipientul şi dispozitivul montat pe ventilul sondei şi le-au ascuns în incinta fermei zootehnice, astfel că la sosirea organelor de poliţie nu au mai fost identificate dispozitivul şi nici recipientul cu condens, prin urmare nu a putut fi stabilită valoarea prejudiciului cauzat. A fost întocmit dosar penal în care se efectueaza cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând a se propune solutie legală prin parchet.

* La data de 19.05.2015, lucrătorii Postului de Poliţie Ghimeş-Făget au depistat în flagrant un bărbat de 30 ani, din com. Lunca de Sus, jud. Harghita, care a tăiat ilegal şi sustras din pădurea Ocolului Silvic Ghimeş-Făget, punctul Şiclău, un nr. de 3 arbori esenţă răşinoase. Materialul lemnos în volum de 5.24 m.c, în valoare de 1348 lei, a fost confiscat şi predat organelor silvice. În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori, fapte prev. şi ped.. de art. 108-110 din L 46/2008, urmând ca după finalizarea cercetărilor, acesta să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu soluţii procedurale.

În aceeași zi lucrătorii de la Postul de Poliţie Ghimeş-Făget au depistat în flagrant și un alt bărbat de 40 ani, din com Ghimeş-Făget, sat Făget, jud. Bacău, care a tăiat ilegal şi sustras din pădurea Ocolului Silvic Ghimeş-Făget, punctul Petricheni, un nr. de 3 arbori esenţă răşinoase. Materialul lemnos în volum de 2.32 m.c., cu valoarea de 408 lei, a fost confiscat şi predat organelor silvice. În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infraţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori, fapte prev şi ped.. de art. 108-110 din L 46/2008, urmând ca după finalizarea cercetărilor, acesta să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu soluţii procedurale. (Compartimentul de Relaţii Publice al IPJ Bacău)

Articolul precedentHCM Roman – Corona Braşov (22.05; 17:00)
Articolul următorIAŞI: Motociclist luat pe sus!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.