BACĂU: De dornic ce era de muncă, Stavarache îşi ia concediu!, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Romeo STAVARACHE

Municipiul Bacău are din nou primar ales în funcţie, după ce starea de arest la domiciliu pentru Romeo Stavarache a fost ridicată de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Practic, acesta s-ar putea întoarce la birou, dar până atunci, Romeo Stavarache a trecut din starea de arest direct în concediu de odihnă, pe care şi-l petrece tot acasă. Persoane apropiate acestuia au precizat că primarul nu doreşte, deocamdată, să facă declaraţii publice şi vrea o perioadă de repaus. Oricum, odata întors la Primărie, el nu va avea voie să intre în legătură cu anumite persoane care au legătură cu dosarul său. Prin natura funcţiei, el ar putea da ochii cu persoane care au făcut declaraţii împotriva sa în faţa procurorilor, printre aceştia fiind administratorul unei importante firme de construcţii din oraş, cu care Primăria are în derulare contracte, sau administratorul firmei de salubritate.

Pe linie politică, primarul rămâne deocamdată suspendat din funcţia de şef al liberalilor din judeţ. În cadrul organizaţiei sunt destule voci care s-au ridicat împotriva sa, iar opinia este că Romeo Stavarache nu ar mai dori să se intoarca pe poziţia de lider politic. Şefia liberalilor băcăuani este acum la deputatul Palăr, co-preşedinte al noului PNL.

„Domnul Stavarache îşi va relua atribuţiile de primar, iar situaţia sa politica încă nu s-a discutat. În primul rând, conteaza opţiunea dumnealui privind viitorul său politic. În funcţie de aceasta, s-a putea discuta despre situaţia sa în Biroul Politic Naţional”, a declarat deputatul Ionel Palăr, copreşedintele organizaţiei judeţene a PNL.

“Are voie să intre în primărie, dar nu are voie să ia contact nici în mod direct, nici la telefon cu doi dintre angajaţii instituţiei care sunt martori în dosar”, a declarat Doiniţa Boană, avocata lui Romeo Stavarache.

Ea mai precizat că Stavarache se gândeşte la posibilitatea de a-şi muta biroul în clădirea fostei Biblioteci Judeţene tocmai pentru a nu exista suspiciuni privind încălcarea condiţiilor obligatorii ale controlului judiciar.

Detalii, aici: https://zch.ro/bacau-stavarache-vrea-sa-munceasca-instanta-nu-l-lasa/

Articolul precedentBOTOŞANI: Apartamente fără căldură în plină iarnă
Articolul următorBOTOȘANI: Concerte de top în februarie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.