pietricica turism
PRIMĂRIA BACĂU
PRIMĂRIA BACĂU

Consilierii locali au luat în discuție la ultima ședință necesitatea unui nou sediu pentru Primărie. Consilierul Nechita Neculai (PNL) a explicat că actualul sediu este inestetic și nefuncțional.

„Avem un sediu de primărie care nu ne face deloc cinste. Trebuie să căutăm o soluție, să închiriem un spațiu, să ne mutăm acolo temporar, să alocăm ceva din bugetul ce va fi votat în curând pentru această problemă. Vine un cutremur, Doamne ferește, și se dărâmă actualul sediu peste primar și toată conducerea de acolo”, a spus consilierul, în chicotelile celorlalți colegi de consiliu.

S-a avansat chiar și varianta achiziționării hotelului „Moldova” pentru a-l transforma în sediu de primărie. În opinia unor consilieri, acest lucru ar necesita două milioane de euro pentru reamenajare, în timp ce o construcție nouă ar costa dublu. Viceprimarul Iulian Stoican a asigurat că în proiectul de buget, care probabil va fi supus votului în ședința ordinară a lunii februarie, se regăsește o sumă destinata noului sediu de primărie.

HOTEL MOLDOVA
HOTEL MOLDOVA

Secretarul municipiului, Ovidiu Popovici, a explicat că varianta cu hotelul „Moldova” nu este viabilă.

„Toate spațiile care formează inelul de la baza hotelului sunt proprietăți private, deținute de persoane diferite. Dacă am cumpăra hotelul, practic am achiziționa doar holul recepției și etajele clădirii, dar acestea nu îndeplinesc cerințele de funcționalitate pentru serviciile de taxe și impozite locale, pentru poliția locala, șamd”.

Primăria a organizat, anul trecut, și un concurs de proiecte pentru viitorul său sediu, iar rezultatul muncii arhitecților poate fi văzut pe holurile Centrului de Afaceri și Expoziții. Mai rămâne de discutat și amplasamentul. Varianta cea mai vehiculată a fost parcarea din fața hotelului „Moldova”, contestată însă vehement de mai toti arhitecții urbei.