0:00

BACĂU: „Călătorie între Cer şi Pământ” cu… bicicleta! GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSâmbătă, 16 mai 2015, va avea loc a III-a ediţie a concursului de ciclism montan „Călătorie între Cer şi Pământ” ţinută la Târgu Ocna, Bacău. Concursul este special datorită traseului care se desfăşoară atât la suprafaţă, pe drumuri forestiere şi poteci, cât şi în subteran prin tunelurile din mina de sare Trotuş. Organizatori sunt Societatea Naţională a Sării SALROM, Primăria Tîrgu Ocna, Asociația Sportivă Adventuremania şi Asociaţia Sportiva Transalpin Bike.

BACĂU: „Călătorie între Cer şi Pământ” cu… bicicleta! GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Călătorie între Cer şi Pământ” face parte din seria evenimentelor organizate în minele turistice de sare administrate de Societatea Naţională a Sării SALROM. Ajunsă la a III-a ediţie Călătorie între Cer şi Pământ de la Târgu Ocna este un concurs cu adevărat deosebit şi unic în România mulţumită traseului pe care îl oferă concurenţilor. Obişnuiţi în general cu un traseu de ciclism desfăşurat „în outdoor” organizatorii evenimentului de la Târgu Ocna doresc să aducă la propriu sare şi la figurat piper în lumea pasionaţilor acestui sport.

BACĂU: „Călătorie între Cer şi Pământ” cu… bicicleta! GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstfel în plus faţă de drumurile forestiere, potecile şi pădurile pe care traseul le traversează concurenţii vor străbate şi tunelurile salinei Trotuş. Partea deosebită a concursului este parcurgerea serpentinelor care coboară spre centrul pământului la 240 m adâncime. Traseul din subteran durează 3,1 km timp în care concurenţii pedalează prin tuneluri sporadic luminate după care ajung în mina turistică feeric luminată unde mai au de parcurs încă 600m. Apoi tot ce s-a coborât trebuie urcat, aşadar încă 3,1 km de pedalat la deal pentru a ajunge înapoi la suprafaţă la lumina naturală.

BACĂU: „Călătorie între Cer şi Pământ” cu… bicicleta! GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTraseul continuă apoi peste mina de sare traversând pe drumuri forestiere şi poteci dealurile şi pădurile din regiune. Traseul special al evenimentului necesită şi o pregătire specială a concurenţilor. Porţiunea din subteran reprezintă o adevărată velo-aventură întrucât iluminarea, deşi bună şi suficientă, este sporadică şi ridică gradul de tehnicitate al concursului. Acesta este motivul pentru care regulamentul concursului dispune de obligaţii suplimentare pentru concurenţi, obligaţii pe care nu le întâlneşti în general la concursurile de ciclism. În plus faţă de obligativitatea purtării căştii de protecţie concurenţii trebuie să monteze pe bicicletă o lumină albă în faţă şi una roşie în spate.

BACĂU: „Călătorie între Cer şi Pământ” cu… bicicleta! GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFără aceste două accesorii plus casca de protecţie ei nu pot pleca în concurs. Concursul „Călătorie între Cer şi Pământ” este de tip cross country olimpic şi dispune de un traseu în buclă cu o lungime totală de 15 km aproape în mod egal împărţiţi între subteran şi suprateran. Evenimentul durează două ore timp în care concurenţii trebuie să parcurgă cât mai multe ture de 15 km. La finalul celor 120 minute câştigători la fiecare categorie de vârstă vor fi declaraţi cei care au efectuat cele mai multe ture. Introdusă drept o surpriză de proporţii la ediţia anului trecut traversarea clădirii Primăriei Târgu Ocna de către biciclişti în cadrul concursului se păstrează şi anul acesta. Autorităţile locale sunt receptive şi deschise ideilor interesante dorind în acest mod să promoveze turismul şi sportul de masă în oraşul lor. Acesta a fost motivul pentru care evenimentul a fost un succes în rândul participanţilor încă de la prima ediţie.

NOTĂ: Fotografiile sunt de la ediţia de anul trecut şi au fost realizate de Dragoş Constantin, George David şi Petruţ Floroiu.

####################################################

BACĂU: „Călătorie între Cer şi Pământ” cu… bicicleta! GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCălătorie între Cer şi Pământ în cifre:

• 16 mai 2015 – data concursului;
• 15 km – lungimea traseului;
• 120 minute – durata concursului;
• +533 m – altitudinea maximă a traseului;
• -240m – adâncimea maximă a traseului;
• 527m – diferenţa totală de nivel a traseului per tur;
• 12 grade – temperatura constantă din mină;
• 7.100 lei – valoarea totală în bani a premiilor;
• 50 lei taxa înscriere până la data de 5 mai;
• 60 lei taxa înscriere până la data de 12 mai şi în zilele de 15, 16 mai.

Website eveniment www.calatorie.transalpinbike.ro
Pagina Facebook www.facebook.com/Calatorie
Pagina Facebook Event www.facebook.com/events/846158318813834/
Doritorii se pot înscrie la concurs accesând acest link www.calatorie.transalpinbike.ro/#inscrieri

BACĂU: „Călătorie între Cer şi Pământ” cu… bicicleta! GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

 

 

 

 

 

 

BACĂU: „Călătorie între Cer şi Pământ” cu… bicicleta! GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

 

 

 

 

 

 

BACĂU: „Călătorie între Cer şi Pământ” cu… bicicleta! GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

 

 

 

 

 

 

BACĂU: „Călătorie între Cer şi Pământ” cu… bicicleta! GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentNEAMŢ: Colonelul Mircea Mihail, înhumat cu onoruri militare
Articolul următorMOLDOVA: Alertă cod galben de vânt puternic!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.